Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Vitamini opasni za žene

Kalcij je jedini dodatak prehrani koji nije otrovan. 

Prema najnovijoj studiji vitamini mogu donijeti više lošega nego dobroga. Naime, za zdravlje su upitni pojedini dodaci prehrani, tvrde istraživači sa Sveučilišta u Minnesoti koji su testirali 38.000 žena u dobi od 62 godine, a istraživanje je počelo 1986.

Proizlazi kako žene koje su koristile razne dodatke prehrani imaju 2,4 % veći rizik od umiranja od onih koje nisu pile nikakve vitamine, osim toga ustvrdili su kako isti ti vitamini nisu zaštitili žene od kroničnih bolesti.

Manje je više

19-godišnja studija je pokazala kako su krivci za ovaj mali rizik od smrti svi multivitamini te vitamin B6, željezo, magnezij, cink, folna kiselina i bakar. No apsolutno svi dodaci prehrani su u većim količinama otrovni i zato je dugo korištenje istih opasno po život. Od svih dodataka ženama je najbolji saveznik kalcij i on jedini snizuje rizik od smrti za čak 3.8%.Epidemiolog Jaakko Mursu predlaže da dobro razmislite kada uzimate bilo kakve dodatke prehrani i radije se potrudite oko zdrave prehrane. Naime, u prirodi se nalazi toliko vitamina baš koliko je vašem organizmu potrebno, dok se dodatnim tabletama zapravo trujete.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Govorimo o klitorisu. Ženskom organu zaduženom isključivo za seksualno zadovoljstvo!

Budi fit

Ne samo da su datulje veoma ukusne već su dobre za ljudski organizam te pridonose ljepoti kože.

Savjeti stručnjaka

Donosimo listu sastojaka koje bi trebali izbjegavati u pastama za zube.

Duh i tijelo

Koliko ste često okruženi ljudima koji stalno pričaju o onome što im nedostaje, onima koji su nezadovoljni zadovoljni svojim životom?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.