Vizualno povećanje usnica za “Scarlett efekt”

usne

Svi bi mi htjele da su nam veće, punije, zamamnije… pričamo o usnicama, naravno. No, ako nam majka priroda tu nije podarila mnogo, uvijek se možemo poigrati same i kreirati taj privid savršene punoće. Pa pokušati dobiti nešto kao što su pune usne Scarlett Johansson (ako želite naravno).

Kućni trikovi za povećanje usnica

• Cimet i chilli odlični su za trenutno prokrvljivanje i time bubrenje usnica. Jednu čajnu žličicu cimeta ili chillija pomiješajte s jednom žličicom tekućeg meda. Četkicu za zube umočite u dobivenu smjesu i nježno njome 3-4 minute polirajte usne. Ovaj efekt nažalost ne traje dugo, 20-ak minuta maksimalno, no zgodan je trik kad vam je doma dosadno, a poželite napraviti najbolji selfie ikad!

• Trenutno su veoma popularni i razni okrugli/elipsasti plastični povečivači usana. Oni se prislone na usnice pa zrak usisava i tako stvara vakum. Usnice se drže pod vakumom 15-ak sekundi, a postupak se ponavlja nekoliko puta, ovisno o tome koliki efekt želite. Identičan efekt se može postići i u kućnoj radinosti, korištenjem običnog čepa (dezić, parfem) ili pak korištenjem male čašice za rakiju (što manjeg promjera). Bitno je da su stranice čepa glatke kako ne bi oštetile usnice i okolnu kožu te da su naravno, čiste. Isperite ih dobro toplom vodom i deterdžentom, pa posušite čistom krpicom. Ovaj postupak je super brz i jednostavan, no efekt s vremenom blijedi. Osobno su mi usnice maksimalno povećane kojih 10-ak minuta te kroz narednih sat vremena postepeno splašnjavaju. Tako da je cuclanje čepa (smijeh) isto privremeno rješenje, idealno za zavođenje putem selfija.

• MAKE UP je ipak najuvjerljivije i najtrajnije rješenje za povećanje usnica (ne računavši estetsku kirurgiju). Ukoliko privid većih usnica ne uspjevate postići samo strateškim nanošenjem svjetlijih ruževa i sjajila, isušajte tehniku iscrtavanja olovkom prikazanu u videu na kraju teksta. Važno je znati:

– Ne pretjerujte s iscrtavanjem, kako se bližite kutevima usana liniju olovke spajajte s linijom usnica, izgledat će puno prirodnije.
– Vucite kratke, tanke i nježne linije, takoreći lagano ctrkajte.
– Ne pokušavajte obrubiti usnice u jednom potezu, da ne biste na kraju izgledali kao klaun.
– Ispunite čitave usnice olovkom te zatim nanesite matirajući ruž, baš poput tete iz videa. Mat ruž dulje će držati i neće kliziti preko rubova.
– S tako iscrtanim usnicama pripazite kod konzumiranja pića i hrane (posebno ulje i mast) te sa sobom svakako ponesite olovku, ruž i ogledalo za potrebne korekcije.

Naslovna foto: Pinterest