Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Voćem i povrćem do seksi izgleda

Znanstvenici sugeriraju kako vas konzumacija voća i povrća može učiniti atraktivnijim suprotom spolu.

Tijekom istraživanja, volonteri su morali odgovoriti kakav ten i izgled kože je najpoželjniji. Istraživači sa Sveučilišta St. Andrews u Škotskoj, otkrili su da je bijeloj rasi najprivlačniji rumeni izgled kože koji dolazi od povećane konzumacije voća i povrća. Dr. Ian Stephen, koji je vodio studiju, objašnjava kako su dobri primjeri takvog zdravog i atraktivnog izgleda holivudske zvijezde Keira Knightley i Johnny Depp.

Istraživači su koristili specijalan kompjuterski softver, putem kojeg su 54 ispitanika oba spola mogli manipulirati izgledom kože. Otkrili su kako su najčešće korišteni tonovi bili roza, žuta, kao i funkcija za posvjetljenje kože. ˝Na zapadu obično mislimo kako je sunčanje najbolji način da se dobije dobar ten i izgled kože. No ovo istraživanje sugerira kako je zdrav način života s dobrom prehranom zapravo bolja metoda˝, dodaje dr. Stephen.

Pigment karotenoid, koji se nalazi u voću i povrću poput naranče, rajčice, mrkve, špinata i ostalog lisnatog povrća, osigurava antioksidanse koji pomaže upijanju opasnih tvari koje se stvaraju tijekom bolesti. Oni su također bitni i za imunološki te reproduktivni sustav.

Radi se o istim pigmentima uz pomoć kojih neke ptice i ribe privlače suprotan spol. Istraživači smatraju kako slični biološki mehanizmi rade i kod čovjeka. ˝Zdrav izgled i atraktivnost gotovo su jednake stvari. Ljudi bi trebali jesti 5 komada voća i povrća dnevno, premda neke zemlje poput Japana preporučuju i do 10 dnevno˝, zaključuje dr. Stephen.


www.metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Darivanje

Idealna je za svakodnevno često korištenje nakon pranja ruku, a ovo praktično pakiranje s pumpicom sigurno će ti olakšati korištenje kod kuće ili u...

Savjeti i preporuke

Face fitness, joga za lice i profesionalni skincare tretmani u kojima možemo uživati u udobnosti vlastitog doma obilježili su beauty svijet u posljednje dvije godine.

Budi fit

Lijepe, vitke i zgodne noge – tko ih ne želi?

Beauty report

Upoznajte moć proizvoda Oil n More koji pruža savršenu njegu ruku.

Advertisement