Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Voda je ključ mladosti

Usporava starenje pa je treba vratiti u tkivo.

Bez obzira je li starenje kože hormonalno ili genetsko, unutarnje ili pod utjecajem štetnih čimbenika iz okoliša, uvijek mu je posljedica gubitak vode u stanicama.

Unutarnje starenje počinje oko 25 godine života i tada se kolagenska vlakna svake godine smanjuju jedan posto. Reducira se i elastičnost kože broja, opuštanja i pucanja elastinskih vlakana. Smanjuje se i broj molekula koje zadržavaju vodu u okolici kolagena i elastina pa više nisu dovoljno vlažne.

Nedostatak estrogena najvažniji je čimbenik hormonalnog starenja. Koža postaje sve tanja, a kolagen i elastin još jače propadaju. Često izbiju akne i pojačano rastu dlačice na licu te nastaje ekstremni gubitak vode u stanicama i tkivima. Starenje pod utjecajem štetnih čimbenika iz okoliša najviše se odnosi na ultraljubičaste zrake, koje izravno uzrokuju starenje kože te na stres, prehranu, alkohol itd.

Princip vode

Većina nas misli da pijenjem osam do 12 čaša vode na dan održavamo kožu zdravom, smatra poznati američki dermatolog dr. Howard Murad, što je posve krivo jer se ta voda ne može zadržati u stanicama nego će se izlučiti iz organizma. Znači, riječ je o vodi koju uspijemo zadržati u stanicama kože, a način na koji se to postiže nazvao je- princip vode.

Zdrav i mladenački izgled kože postiže se vraćanjem vode u tkiva i to metodom koja kombinira vanjske i interne čimbenike, tj. dijetetske preparate.

Od lokalnih se preporučuju eksfolijatori kao AHA i BHA (beta hidroksi) kiseline, voćni enzimi za otklanjanje mrtvih stanica kože, zatim prirodni čimbenici za ovlaživanje poput hijaluronske kiseline i natrijeva perklorata.

S druge strane, ceramidi i esencijalne masne kiseline kao ulje jaglaca, avokado ulje i linolenska kiselina štite funkciju stanične barijere i pomažu sprječavanje gubitka vode.

Antioksidansi poput C vitamina, ekstrakta nara i sjemenki grožđe te zeleni čaj štite od slobodnih radikala.

Tvari poput ekstrakta cinka i krastavaca smanjuju upalu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Jedna kapljica ulja mikroalge u sebi spaja snagu 4 milijardi aktivnih stanica, te tako postaje ekstrakt, iznimno bogat esencijalnim masnim kiselinama i prirodnim antioksidansima.

Beauty report

La Roche-Posay Retinol B3 Serum savršen je serum protiv starenja za osjetljivu kožu

Savjeti i preporuke

3 prirodna lijeka za nježnu i mekanu kožu.

Zanimljivosti

Nismo sigurni kako je nastao jedan od najraširenijih mitova vezanih za akne i sunce.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.