Vrtić po mjeri djeteta i roditelja

vrtić

Novoosnovani dječji vrtić “Dobro drvo” u Zagrebu nastao je kombiniranjem elemenata različitih odgojno-obrazovnih pristupa i pedagoških koncepcija sjedinjenih u smislenu programsku cjelinu. Naglasak je stavljen na zadovoljavanje svih aspekata dječjeg razvoja, individualnih potreba i interesa svakog djeteta. Osnivačice dječjeg vrtića su magistre ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje su se svojim dugogodišnjim iskustvom i kontinuiranim radom na sebi upoznale s mnogim pedagoškim koncepcijama i načinima rada.

Pristup djetetu i učenju podrazumijeva usmjerenost na odgoj slobodnog, kreativnog, savjesnog, tolerantnog i odgovornog djeteta osjetljivog na svoje i tuđe potrebe koje istražuje i kritički promišlja. Ideja vrtića „Dobro drvo“ je u budućnosti postati centar izvrsnosti koji će se baviti odgojno-obrazovnim radom s djecom i edukacijama odraslih te koji će okupljati veliki broj stručnjaka različitih profila kako bi se razvoj djeteta mogao pratiti i promatrati cjelovito i iz različitih aspekata.

Zašto je vrtić “Dobro drvo” dobar?

• Redoviti desetosatni program provodi se dvojezično, engleski jezik koristi se u svakodnevnim životnim situacijama.

• Program je obogaćen sportskim sadržajima koji se odvijaju u sportskoj dvorani vrtića te mnogobrojnim drugim programima već od najranije dobi.

• Vrtić je specifičan i po programu “Mentalnog treninga za djecu” koji je u postupku verifikacije, a provodit će ga psiholozi koji se bave mentalnim treningom i life coachingom. Ovaj program obuhvaća vježbe opuštanja, poboljšanja fokusa i koncentracije, vizualizacije i različite tehnike poboljšavanja i održavanja motivacije u koje spadaju vježbe postavljanja ciljeva i vježbe otkrivanja vlastitih vrijednosti.

• U vrtiću kreće i projekt visećih vrtova koji se provodi u suradnji sa Zadrugom “Martinov plašt”

vrtić

Vrtić je u suradnji sa zadrugom “Martinov plašt“ 11.11.2014. predstavio NOVI PILOT projekt urbanih mini (viseći) vrtova jedinstvenih u Hrvatskoj. Svjesni važnosti edukacije djece od najranije dobi o zaštiti prirode i okoliša te biološkim segmentima održivog razvoja projekt promiče ekološki način uzgoja povrća, bobičastog voća, začinskog bilja i sl.

Vrtovi su mobilni i u potpunosti prilagođeni djeci predškolskog uzrasta, jer se navedene kulture uzgajaju u sanducima (posudama) odignutima od tla (mogućnost prilagodbe visine, sistem lego kocki za formiranje vrta), u uvjetima koji se u određenom prostoru ocijene najpovoljnijima za uzgoj. S obzirom da se u takvim vrtovima radi s prilagođenim oruđem (mala lopatica, grabljice i sl.) djeca neposrednim vlastitim iskustvom uče na zabavan i njima primjeren način. Zbog zadovoljavanja dječje znatiželje, vrtovi su izrađeni od prozirnog materijala kako bi djeci bilo vidljivo i jasno što se događa ispod površine zemlje. Iz navedenih razloga mini vrtovi imaju snažno edukativno značenje: promoviranja važnosti zdravog uzgoja i zdrave prehrane, koji djeci vrtićke dobi također mogu približiti i životne procese: prirodnog ciklusa rađanja i umiranja te važnost skrbi o svemu živome (moraš nešto dati, kako bi i primio).

vrtić