Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Učenici srednjih škola iz Vukovara, njih oko 500, do kraja ove godine imat će besplatan gradski i međugradski prijevoz, objavio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.<br />

Hrvatska

Vukovarske gradske vlasti osigurale besplatan prijevoz za učenike

Učenici srednjih škola iz Vukovara, njih oko 500, do kraja ove godine imat će besplatan gradski i međugradski prijevoz, objavio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Po njegovim riječima, za to će trebati oko 750 tisuća kuna koje će se, kako je kazao, pokušati osigurati iz Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

"Ako grad Vukovar iz svog proračuna bude mogao platiti dio obveza za prijevoz, to će i učiniti, no svakako ćemo se osloniti na Fond za obnovu i razvoj. Ako je Fond državna institucija, a srednja škola obvezna za sve, ni državi ne smije biti teško na taj način financirati prijevoz učenika", poručio je Sabo.

Objasnio je kako će socijalno ugroženi učenici imati osiguran besplatni prijevoz tijekom cijele školske godine, pri čemu je procijenio da je za potrebe srednjoškolaca u gradskome prijevozu nužno izdvojiti 85.000 kuna na mjesec, a za prijevoz do Vinkovaca i Osijeka 110.00 kuna.

Također je rekao kako se protivi modelu sufinanciranja prijevoza učenika koji je jučer javnosti predstavila Vukovarsko-srijemska županija, a po kojem bi po 30 posto financirale jedinice lokalne samouprave, prijevoznici te roditelji, a 10 posto županija.

Za drugo, treće i četvrto dijete roditelji školaraca neće morati snositi troškove prijevoza jer će, po modelu koji je predstavila županija, polovicu troškova financirati županijske vlasti, a drugu polovicu prijevoznici.

Sabo je najavio i mogućnost da učenici vukovarskih osnovnih škola dobiju besplatne udžbenike, o čemu će se, kako je dodao, nešto više znati do polovice idućeg tjedna.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.