Trendovi

WFW: Seksipil, strast i snaga žene

Kristina Burja oduševila svojom mediteranskom kolekcijom Beaute Magique.
Otvaranje druge večeri Wella Fashion Weeek u Zagrebu pripalo je Kristini Burji,  koja je oduševila kolekcijom.

Duge, lagane haljine slobodno su padale niz tijelo stvarajući dojam prozračnosti i finoće materijala. Boje mora i koralja bile su vidljive i u neobično ukrašenoj kosi koja je podsjećala na slavnu Fridu Khalo.

Suvremene amazonke

Spoj suvremene žene i amazonke predstavio je njemački dizajner Ibrahim-Alexander Yurstel, koji stoji iza imena Nu-Nu Comp.

„Ova kolekcija priziva određenu nostalgiju za prošlim vremenom. Želio sam unijeti dašak art-nouvea u svoje kreacije. Uglavnom koristim fine, skupe materijale poput svile, šifona i muslina. Kolekcija izražava seksipil, strast i snagu, sve ono što danas čini jednu ženu, otkrio je za She.hr Yurstel.

„Sense“ pokazao zrelu kolekciju

Modna marka „Sense“ i rumunjska dizajnerica Andrea Tincu pokazali su možda i ponajbolju kolekciju. Dizajnerica se usredotočila na kroj, formu i tehniku izrade. Kratke voluminozne haljine s naglašenim ramenima i kombinezoni u stilu Harlekina bili su dobitna kombinacija.

Mađarska zastava kao inspiracija


Andrea Lovrović igrala se pletivom, dok je Darija Kostenko svoju inspiraciju tražila u umjetničkim i kazališnim elementima.

– Kolekcija proljeće-ljeto 20009 pod nazivom Gulasch inspirirana je mađarskom zastavom. Kolekcija Gulasch pokazuje kako mađarski duh i tradicija utječu na suvremen život, otkriva za She.hr Ana Deleč.

Čipka, barbike i rock “n”roll

Od ostalih valja spomenuti Ivu Šimunović za Gotic Grotesque koja je inspiraciju pronašla u barbikama i rock”n”rollu. Tina Ivašković je zavirila u bakin ormar i čipkom unijela dašak starine.

Na samome kraju vidjeli smo reviju škotskog dizajnera Andrewa Majtenyia koji se predstavio vrlo nosivom, svakodnevnom kolekcijom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version