Predstavljam vam još jednu od mnogobrojnih meksičkih delicija koje naprosto obožavamo – wraps, varijantu meksičkog sendviča. Wraps su tortilje nadjevene salatom, prženim mesom, svježim sirom i povrćem te umotane u smotuljke. Osim što su izvrsni okusom, izuzetno su zdravo jelo i u našem domu svi ih vole, i mali i veliki.
Sastojci:
Postupak:
Sastojci:
- 4 tortilje
- 200 g svježeg sira
- 1 češanj češnjaka
- 1 vezica rotkvica
- 300 g pilećeg filea
- malo mljevenog chillija
- 3-4 žlice maslinova ulja
- sol
- 1 srednje velika kristal salata
- 1 crvena paprika
Postupak:
- Meso oplahnite pod tekućom vodom, posušite kuhinjskim papirom te narežite na tanke trakice. Takvo marinirajte 10-tak minuta s maslinovim uljem, malo soli i na vrhu žlice mljevenog čilija. Zatim ga popržite u teflonskoj tavi bez dodavanja masnoća, dok ne dobije lijepu poprženu zlatno-žutu boju, nakon čega ga maknite s vatre.
- Očistite jednu vezicu rotkvica, operite ih te narežite na trakice. Pomiješajte ih sa svježim sirom te sitno nasjeckanim režnjićem češnjaka. Posolite i popaprite.
- Salatu operite, natrgajte na manje komade i protresite. Razrežite jednu crvenu papriku, očistite je, operite i narežite na trakice.
- Tortilje premažite smjesom od svježeg sira, po tome raspodijelite preprženo meso, papriku i salatu. Namotajte ih, razrežite i poslužite.
You must be logged in to post a comment Login