Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Predstavljamo

XVIII. Uskršnja regata početkom travnja u Vodicama

Bogat fond nagrada ove godine iznosi gotovo 300 tisuća kuna

Uskršnja regata, najbolja i jedna od najdugovječnijih regata u Hrvatskoj, sportskim će nadmetanjima ponajboljih hrvatskih i inozemnih jedriličara početkom travnja u Vodicama obilježiti svoje XVIII. izdanje. Regata se održava od 09.04. do 12.04. 2014. godine, a organiziraju je PBZ Leasing kao krovni organizator i Jedriličarski klub ‘Ana’ iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Pravo sudjelovanja imaju sve jedrilice. Jedrilice će biti podijeljene u šest skupina. U prve dvije skupine jedrit će se po ORC premjeravanju, a ostale četiri skupine dijele se na skupine Open Professional i Open Nauta. Uvjet za podjelu razreda u skupine je minimalno 5 prijavljenih jedrilica po skupini. Regata podliježe Regatnim pravilima (RRS), a primjenjivat će se međunarodni sustav premjeravanja IMS te ORC International.

Za sve natjecatelje organizatori su ponovno ukinuli startninu i osigurali besplatan privez jedrilica u gradskoj luci (Stari porat), a smještaj jedrilica u ACI marini u Vodicama plaćat će se po komercijalnim uvjetima.

Ono po čemu je Uskršnja regata posebno poznata je izuzetno bogat fond nagrada, koji ove godine iznosi gotovo 300 tisuća kuna. Entuzijazam s kojim se već osamnaest godina organizira Uskršnja regata, osim jedriličara, prepoznali su i mnogi sponzori i pokrovitelji, koji svojim nagradama dodatno potiču jedriličare i nagrađuju ih za znanje i vještinu koje pokazuju u regatnom polju. Mnogi od njih Uskršnju regatu podržavaju već tradicionalno i na taj način, zajedno s organizatorima, značajno doprinose jačanju jedriličarstva u Hrvatskoj.

FOTOJedrilice u akvatoriju Vodica poznata je slika koja putem medija svake godine početkom proljeća putuje u svijet. Tako će i ove godine Uskršnja regata zanimljivim sportskim nadmetanjima, okupljanjem jedriličara i brojnih posjetitelja i gostiju Uskršnje regate oživjeti ovaj turistički biser Jadrana i biti najljepša uvertira u Uskršnje blagdane.

Prijave za sudjelovanje na XVIII. Uskršnjoj regati primaju se do srijede, 09.4.2014. u 22:00 sati, kada će u vodičkom hotelu Olympia, u kojem je smješten glavni ured regate, biti poznata ovogodišnja takmičarska lista. Uvjet za sudjelovanje je registracija vlasnika ili kormilara broda, uz predočenje valjane ORC International svjedodžbe (za ORC skupine) i plovidbenu dozvolu (za Open skupine).

Za sve skupine brodova predviđeno je ukupno 5 jedrenja, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održavaju se u Hotelu Olympia u subotu, 12.04.2014. godine u 20:00 sati.

Svojim osamnaestim izdanjem Uskršnja regata i zvanično postaje punoljetna, a ozbiljnost je pokazala već odavno, na radost svih sportaša, zaljubljenika u jedrenje i njihovih gostiju. Suočavajući se s izazovima uvjetovanim gospodarskim trenutkom u kojem se nalazi Hrvatska, Uskršnja regata ostaje primjer kvalitetno postavljenog i vođenog sportskog natjecanja, koje iz godine u godinu promovira jedriličarski sport, njeguje duh sportskog zajedništva i uspješno spaja sportski i poslovni duh.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Najčešće uvjeravamo sami sebe kako su ovi uspješni imali dobru financijsku podršku, bogatu obitelj, da su pametniji, talentiraniji ili da su jednostavno imali sreće...

Top menadžerica

Paralelno sa smanjenjem „straha“ od online kupovine, jačaju sve veća očekivanja e-kupaca.

Dobar posao

U sklopu otvorenja IZLOŽBE HRVATSKOG DIZAJNA 1718, u Muzeju za umjetnost i obrt održana je i svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljim dizajnerskim radovima...

Top menadžerica

Ženski principi poslovanja: mit ili novi trend koji unosi promjene u tradicionalno poslovno okruženje?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.