Zaboravite rad kod kuće – zaslužili ste odmor

Nažalost sustigla su nas vremena kada posao ne ostavljamo na poslu već ga nosimo doma, gdje se stres od istog samo nastavlja. Granica između poslovnog i privatnog svijeta, svijeta rada i odmora potpuno je izblijedila pa i za odmor trebamo tražiti vrijeme i ”alternativne” načine. Svima je jasno koliko je odmor važan i potreban, da je s vremena na vrijeme važno uzeti predah i napuniti baterije, kako za naše fizičko tako i za psihičko zdravlje.


Šetnja

Nakon napornog radnog dana prepunog stresa, boravljenja u zatvorenim prostorima, kratkoj pauzi u kojoj ste hranu gotovo ubacali u sebe i puno sjedenja, prošetajte do doma. Tih 15-ak minuta lagane šetnje na svježem zraku, razbistrit će vaše misli, okolina i događanja oko vas će vas opustiti i zabaviti tako što će vas prisiliti da zaboravite na posao i obveze koje vas očekuju sutra, a tijelo će vam biti zahvalno na razgibavanju.

Opuštanje

Nemojte odmah s ulaznih vrata krenuti u hladnjak i pokušati zatrpati i ugušiti stres koji ste donijeli doma s posla. Pripremite si kupku. Malo soli za kupanje i nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande ili neke druge biljke opuštajuće arome, učinit će čuda za vaše tijelo i duh. Ne samo da će kupka relaksirati cijelo vaše tijelo, nego će odagnati stres i prisiliti vas da ga potpuno zaboravite. Za potpun doživljaj relaksacije i odmora zapalite svijeću, prigušite svjetla i uživajte u svojoj privatnoj oazi mira.

Zanimljiva knjiga ili fotografije

Nakon cjelodnevnog gledanja u ekran kompjutera, zadnje što želite priuštiti svojim očima je ekran televizora. Uz glazbu koja će vas opustiti pročitajte nekoliko redaka zanimljive knjige ili prolistajte najdraži časopis. Zanimljivosti iz svijeta i vlastita mašta, odvesti će vas na put gdje umora i stresa nema.

 

Autor: Josipa Šola, profitiraj.hr