Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Zanimljive činjenice o muškom orgazmu

Mislite li da znate baš sve o njegovom velikom O?

Orgazam je uvijek zanimljiva tema, a mnoge žene pitaju se osjeća li se i njihov partner jednako baš u tom trenutku dosezanja vrhunca. Iako oboje partnera uživaju u orgazmu, muški i ženski mozak najčešće se nalaze u potpuno različitim stanjima svijesti.

Između muškaraca i žena postoje razlike i prije i nakon postizanja orgazma, a muški orgazam jednako je misteriozan i zanimljiv kao i ženski.

1. Dvije minute masturbacije

Muškarcima su potrebne samo dvije minute ili manje masturbacije kako bi dosegli vrhunac.

2. Traje od 5 do 30 sekundi

Iako je muškarcima potrebno puno kraće vremena da dožive orgazam, njihov veliki O traje puno kraće od ženskog. Muški orgazam traje od pet do 30-ak sekundi, dok ženski traje i do 15 sekundi dulje.

3. Mogu ga odglumiti

I oni mogu savršeno uživati u seksu čak i ako nije došlo do eksplozivnog završetka. Naime, i muškarci mogu odglumiti orgazam, ali to ne znači da nisu uživali u cijelom činu.Kao i ženama, i muškarcima seks može biti dobar bez orgazma. No, iako rijetko, i kod muškaraca se može pojaviti nemogućnost postizanja orgazma.

4. Orgazam i ejakulacija nisu simultani

Većina žena smatra da su muški orgazam i ejakulacija ista stvar, ali to ne mora uvijek biti točno. Mnogi muškarci ejakuliraju nekoliko minuta nakon orgazma, a postoje i slučajevi onih koji uopće ne ejakuliraju tijekom orgazma.

5. Trebaju napuniti baterije

Nakon seksualnog vrhunca, muškarcima je potreban odmor čije se trajanje kreće od nekoliko minuta do nekoliko sati. Orgazam oslobađa hormon oksitocin kod oba spola, ali kod muškaraca uzrokuje pospanost.Žene nakon seksa imaju potrebu za nježnosti, maženjem i razgovorom, a kod muškaraca se javlja potreba za snom. To je prirodna kemijska reakcija, stoga nemojte zamjeriti svom partneru ako poželi malo odspavati nakon orgazma.

6. Višestruki orgazmi

Iako je rijetkost, višestruki orgazmi se mogu pojaviti i kod muškaraca. To se posebno odnosi na one kod kojih je izostala ejakulacija. Muškarci kojima je potrebno manje vremena između ejakulacija također mogu doživjeti višestruki orgazam, ali to je puno rjeđe nego kod žena.7. Muška G točka

I oni imaju svoju G točku koja im donosi neslućene užitke. Nalazi se unutar anusa i  u obliku je kestena. Do nje se može doći i masažom vanjskog područja anusa.

8. Sedam minuta penetracije

Mediji i pornografska industrija bombardiraju nas s prikazima dugih seksualnih odnosa, a u stvarnosti prosječna penetracija ne traje dulje od sedam minuta. Seks koji traje kraće od 2 minute većina smatra preuranjenom ejakulacijom.9. Tri najosjetljivije točke

Nekoliko točaka na njegovom tijelu može ga dovesti do orgazma. Najosjetljiviji dijelovi na muškom tijelu su frenulum (nalazi se ispod glavića penisa), perineum (nalazi se između testisa i anusa) i prostata.

10. Češće ga doživljavaju nego žene

Prema istraživanju Sveučilišta iz Chicaga, 75% muškaraca može redovito doživjeti orgazam tijekom seksualnih aktivnosti, dok to može samo 50% žena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Položaj 69 je međusobna radnja i zato nije pošteno da jedan od vas teško radi dok drugi samo uživa.

Život u dvoje

Neke mane i nisu tako loše, čak ih muškarci i vole.

Seks

LELO je oduvijek inovator, pomičući granice i izazivajući konvencije.

Seks

Fetiši možda nisu za svakoga: mnogi od nas ne smatraju se članovima BDSM zajednice, ali neke nas stvari mogu uzbuditi manje ili više od...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.