Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
ljubav
ljubav

Seks

Zapamtite, redoviti seks pozitivno djeluje na zdravlje!

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Bar jednom u životu ste se našli u situaciji da ste iz tko zna kojih točno razloga partnera koji vam je predložio vođenje ljubavi odbili uz opravdanje da vas boli glava. Osim naravno ako nije bila u pitanju izmišljena glavobolja, znajući to ili ne, ustvari ste sebi na taj način samo odmogli. Jer seks nije samo aktivnost čiji je jedini benefit – užitak.

Naravno, seks nije najvažnija stvar u vezi, ali je većini parova jedna od važnijih stvari za održavanje dobrog odnosa.

Međutim, što znamo o zdravstvenim prednostima seksa? Osim zadovoljstva u vezi, ako je seks redovan, i zdravstvene prednosti su višestruke.

Seksom protiv bolova

Najbolji prirodni lijek protiv bolova jest upravo seks. Odbijajući ga pod izlikom da vas nešto boli, samo si činite štetu, jer prije, ali i tijekom orgazma, cijelo tijelo se opskrbi dovoljnom količinom endorfina, koji po kemijskom sastavu je sličan morfiju, te na taj način liječi glavobolju, artritis i ublažuje simptome PMS-a.

Oslobađanje od stresa i depresije

Osim što oslobađa od bolova, vođenje ljubavi je jednako učinkovito i u borbi protiv stresa i depresije. Istraživanja su pokazala da su stresne situacije kojima su ispitanici bili izloženi uspješnije i kvalitetnije savladane kod onih koji su prije samog suočavanja s takvom situacijom prakticirali seks.

Blaga depresija koja se kod svakog od nas zna pojaviti, pogotovo u ovim hladnim zimskim danima, je dokazano uspješno izlječiva upravo seksom.

Samopouzdanje i samouvjerenost

Što češće i više prakticiramo intimne odnose, to se razina samopouzdanja i samouvjerenosti diže ne viši nivo i na taj način nam pomaže da se pokažemo kvalitetnijima i boljima i u drugim segmentima u životu.

Lijek za sreću

Dokazano je da upravo seksom uspijevamo zaboraviti probleme i nevolje koje nas muče te si na taj način prirodnim putem dajemo dozu sreće i najefikasnije moguće podižemo raspoloženje.

Sagorijevanje kalorija

Sve dodatne mrske nam kalorije koje nakupimo, vođenjem ljubavi lako i na nadasve ugodan način možemo i sagorjeti. Nema potrebe za dodatnim troškovima i razmišljanjima kako najpovoljnije nabaviti novi neophodni komad opreme za određeni sport kojim se bavimo, da bi došli do željenih rezultata po pitanju kilaže, sve što je potrebno već imamo i definitivno je ovo jedini sport u kojem najviše uživamo.

Zdravo srce

Iako bi mnogi mogli pomisliti da bi seks mogao prouzročiti kod starijih osoba srčani udar, dokazano je upravo suprotno. Redoviti seksualni odnosi pomažu pri snižavanju krvnog tlaka i poboljšava tonus i snagu srčanog mišića. 

Imunitet

Otpornost organizma da se bori protiv štetnih vanjskih utjecaja koji uzrokuju razne infekcije i prehlade, jednostavno možemo poboljšati na način da redovito prakticiramo seksualne odnose. Dovoljno je ‘biti aktivan’ jednom do dva puta tjedno i mogućnost pada imuniteta je na taj način znatno smanjena.

Zloćudne bolesti

Veća seksualna aktivnost kod ispitanika, tokom vremena je pokazala da je na dobrobit zdravlja muškaraca, jer na taj način se znatno smanjuje rizik obolijevanja od raka prostate.

Kod žena, a pogotovo onih koje nisu rađale, znatno je smanjena mogućnost obolijevanja od raka dojke.

Dodatni benefit seksa kod žena jest i da pojačava i očvršćuje mišiće dna zdjelice i osim što na taj način pruža veće zadovoljstvo prilikom vođenja ljubavi, također smanjuje rizik od inkontinencije u poznim godinama.

Zdrav san

Da bi što bolje funkcionirali u svakodnevnom životu, izuzetno je bitan i kvalitetan san. Nakon ove fizičke aktivnosti razina oksitocina u organizmu raste te je on uvelike zaslužan za bolji san.

Dugovječnost

Istraživanja su pokazala da osobe koje redovito upražnjavaju seks na taj način sebi uvelike pomažu pri smanjenju mogućnosti obolijevanja od srčanog udara i to za 50% za razliku od onih koji prakticiraju seks manje od dva puta tjedno.

Osim što uistinu ima povoljne utjecaje na naš organizam kako fizički tako i na mentalno stanje, seks je prirodni lijek koji pozitivne benefite donosi objema stranama koje ga redovito prakticiraju i u ovom slučaju uistinu se radi o spajanju ugodnog i korisnog.

Sve u svemu, jednostavan i zgodan način da istovremeno činite dobro sebi i svom partneru i pri tom još i uživate. Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Ne propustite

Putovanja

Da sitnice čine razliku potvrđuju rituali kojima možete obogatiti svakodnevicu i pritom se opustiti, obnoviti energiju i pripremiti se za nove izazove.

Budi fit

Marelice, među ostalim, obiluju vitaminima A i C, moćnim antioksidansima koji su odlični za zdravlje kože i vitalnost.

Seks

Moderni uređaji za užitak značajno su se razvili, dajući prednost diskreciji, prenosivosti i funkcionalnosti.

Duh i tijelo

Kriza identiteta nije rijetka pojava kod žena svih starosnih dobi, a sljedeći znakovi ukazuju na to da upravo prolazite kroz jednu takvu krizu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.