Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Zapečene rolice od tikvica i patlidžana

Ukusno i lagano ljetno jelo.

Lagana i vitaminima bogata hrana, preporuka je nutricionista za ljetni period. Priprema takve hrane ne iziskuje puno vašeg vremena a izuzetno je ukusna i zdrava.

Ove pomalo pikantne rolice odličan su prilog glavnom jelu ili jednostavno a ukusno i zdravo predjelo. Naime ja obožavam obilaziti tržnice i placeve, a sretna sam i jer živim u gradu gdje imamo novouređenu i jednu od boljih tržnica (Varaždin) u zemlji. Tamo mi se uglavnom otvaraju ideje i pojača mi se inspiracija, a kako smo trenutno u sezoni kada na tržnicama nema čega nema, onda znate i kakav mi se košmar stvori u glavi od ideja. Sve se odjednom ne može pa onda kupujem od svega pomalo.

Mladoga graha koliko želite, žene ga na štandovima čiste, važu i prodaju netom očišćenog, pa mahuna kakvih god poželite, kukuruza, tikvica, patlidžana, paprika, rajčica, smokava, lubenica, malina, jagoda još uvijek tzv. mjesečarki, borovnica… Pa tek svježih začina da ne nabrajam. I sve to skupa je još jedan dodatni razlog zašto volim ljeto. Tamo mi se i rodila ideja za ovim ukusnim rolicama od tikvica i patlidžana. Treba će vam još par sitnica i eto još jednog odličnog priloga ili ako vam to tako paše, glavnog jela.

Potrebno :

1 patlidžan
1 tikvica
20- tak crnih otkoštenih maslina
10 dkg dalmatinskog pršuta (ili nekog drugog)
1/2 kg svježeg kravljeg sira
10 dkg naribanog sira Gouda
2 žumanca
sol, papar
maslinovo ulje
svježi ružmarin

Postupak :

1 . Pećnicu zagrijte na 200 C. Patlidžan i tikvicu operite, odrežite im vrhove te narežite na tanke i dugačke listove debljine oko 3-4 mm. Nasjeckajte sitno svježi ružmarin i otkoštene masline, naribajte Gaudu, te narežite pršut na tanke trakice. Sve zajedno umiješajte u svježi sir. Dodajte žumanca, posolite, popaprite i dobro sve izmiješajte.

2 . Smjesu žličicom premazujte po listovima povrća. Zarolajte. Po potrebi koristite čačkalice. Rolice gusto složite u vatrostalnu zdjelu premazanu maslinovim uljem. Zdjelu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-35 minuta ili dok ne požute i lijepo se zapeku. Ukrasite ih ružmarinom, poslužite uz ribu ili bilo koje drugo meso..Ili ih servirajte kao samostalno glavno jelo.

Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Gastronomija

Danas biramo nesvakidašnju kombinaciju namirnica: tjestenina, nektarine, tikvice i feta sir.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Gastronomija

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.