Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
njega tijela
njega tijela

Duh i tijelo

Zašto vas bole leđa?

5 razloga za neopisivu bol u leđima kao rezultat suvremenog življenja.

Svako vrijeme nosi svoje razloge zbog kojih se pojavljuje bol u leđima. Prije je to bio rad u polju, a danas je to rad za računalom. Po posljednjim izvještajima Svjetske zdravstvene organizacije 8 od 10 osoba ima bolnih problema s leđima. Pogledajte koje su to stvari koje prakticiramo zbog kojih patimo od leđobolje, pa ako se i sami prepoznate u pojedinima – promijenite nešto i učinite uslugu vašim leđima. 1. Torbica, torba, torbetina U prošlosti su torbe bile puno manje jer smo manje kupovali, manje stvari nam je bilo općenito potrebno, te smo uspijevali sve sitnice potrpati u malu torbu, što naravno više nije slučaj. Danas nam sve što ubacimo u torbu “nužno treba”, od parfema, kemijske olovke, maramice, planera pa sve do mini laptopa. Nije ni čudo da nas leđa bole jer po cijele dane vucaramo velike i preteške torbe. Zato – napravite reviziju potrebnih stvari te samo stvarno ono neophodno stavite u torbu. Leđa će vam biti zahvalna. 2. Krive cipele U cipelama na visoku petu noga se nalazi u neprirodnom položaju te zbog toga dolazi do nestabilnosti, boli u koljenima i leđima. Ipak, i u niskim cipelama (primjerice balerinkama), osobe koje inače imaju problema s nepravilnim držanjem, mogu osjetiti bol u leđima, jer, za razliku od cipela s visokom petom, ništa ih ne “tjera” da se isprave, te često hodaju pogrbljeno. Pronađite odgovarajuću ugodnu obuću. 3. Moderna tehnologija Ako ste na poslu za računalom i nemate odgovarajuću i kvalitetnu stolicu patit će vam donji dio leđa. A gornji dio te vrat će vas pak boljeti zbog čestog naginjanja dok tipkate na mobitel. Iako vam se čini da malo vremena provodite razgovarajući putem mobitela ili tipkajući poruke, to činite puno puta na dan, i zapravo previše vremena “visite” nad aparatom i tako se pogrbljujete. Pokušajte tipkati u drugačijem položaju. 4. Pogrešan grudnjak Žene koje imaju veće grudi često se susreću s problemom boli u leđima. Kako bi doskočili možebitnoj boli odaberite čvršći grudnjak s košaricama te jakim naramenicama. Naravno tu postoji i onaj psihološki segment – ne morate se sramiti velikih grudiju, pubertet je prošao. Ponosno istaknite grudi i zaboravite na neugodno i neugledno pogrbljivanje. 5.Stres Ako dnevni raspored nije baš izrazito drag i mio prema vama – potencijalni stres će se među ostalim problemima očitovati i kroz bol u leđima. Naime, kako bi se mišići trebali napinjati i opuštati ako su kod vas zgrčeni – doći će do boli. Hormon kortizol koji se izlučuje u stresnim situacijama može dovesti do upale mišića, zato pokušajte se što više opuštati, koliko god vam dan bio stresan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Eterična ulja, te ugodne supstance koje se mogu fino raspršiti, udahnuti ili nanijeti na kožu, jednostavan su, ali vrlo učinkovit, način borbe protiv zimskog...

Savjeti stručnjaka

Svi koji imaju neke bolesti bi se prije uzimanja CBD ulja TREBALI konzultirati sa svojim liječnikom te tako spriječiti moguće nuspojave.

Budi fit

Trčanje je idealan kardio trening, koji ojačava mišiće i djeluje na poboljšanje općeg fizičkog stanja i psihičkog stanja.

Zdravstveni karton

Očima bilježimo sve slike koje kasnije pretvaramo u uspomene.

Advertisement