Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Zbog Jadranskih igara smršavila 17 kilograma

Jadranki Jurić pomogao ljetni TV show u borbi protiv visoke kilaže. 

Osim što Jadranske igre tijekom 100 ljetnih dana svoje turneje u domove, na ulice i trgove diljem hrvatske obale donose smijeh, veselje i zabavu, postoje i još neki blagotvorni učinci ovog najvećeg ljetnog TV showa u Hrvatskoj.

Naime, ima i onih koji su se, nakon sudjelovanja u Jadranskim igarama, odlučili okrenuti zdravom načinu života te izgubiti pokoji kilogram. I to ne pokoji, već čak njih sedamnaest. Jadranka Jurić, natjecateljica ekipe Vranjic iz Solina, nakon posljednjeg poroda blizanaca Marte i Bartula dogurala je do svoje rekordne težine. Premda je jezičac na vagi pokazivao nimalo ugodnih 100 kg, to je nije previše zabrinjavalo, sve dok nije ugledala fotografije s prošlogodišnjeg finala Jadranskih igara.

''Doživjela sam totalni šok. Fotografije iz finala u Biogradu dovele su me na rub očaja. Znala sam da me ima, ali kad sam shvatila da imam najšira ramena u ekipi, i to među svim našim stasitim momcima, shvatila sam da tako ne mogu dalje'', otkrila nam je Jadranka.


2011.

Tako je jesenas, zajedno sa svojim suprugom Domagojem, odlučila iz temelja promijeniti svoje životne navike. Pored zdrave prehrane koja uključuje nezaobilazno voće i povrće, bijelo meso i ribu, u svakodnevni je ritam uvela i naporne treninge.

''Počela sam trenirati boks četiri puta tjedno. To je odličan način za rješavanje nakupljene negativne energije i stresa. Trener Goran Kuvačić od mene je odlučio napraviti čudo prirode te smo zajedno krenuli u skidanje kilograma'', prepričava dalje 38-godišnja domaćica.


2012.

Nije bilo nimalo lako naviknuti svoje tijelo na tako nagle promjene, no odluka za skidanjem kilograma bila je jača. Dodatna motivacija bila joj je i obitelj koja joj je pružala svakodnevnu podršku, a najljepši osjećaj bio je onaj kada je, nakon nekoliko godina, uspjela stati u svoje stare traperice.

Na ovogodišnjim kvalifikacijama Jadranskih igara u Solinu, Jadranku gotovo nismo uspjeli prepoznati. Lakša za čitavih 17kg, ponosno je uskočila u crveni dres ekipe Vranjic te pokazala okretnost i brzinu u igrama letećeg vaterpola te nošenju ribarskih kašeta.''Sada me moji više ne mogu zezati da sam zbog svoje mase ključna za potezanje konopa. Ipak, na finalnim natjecanjima najviše će me veseliti kuhanje u Podravkinoj Jadranskoj kuhinji, gdje sam se prijavila kao kulinarska majstorica. Kuhat ću zdravo, dakle na maslinovom ulju i uz dodatak ukusne Vegete, bez trunčice soli'', zaključuje Jadranka, uz napomenu kako se niti u ljetnim mjesecima nije odrekla napornih treninga u dvorani.

Za zdrav život nikada nije kasno, a uravnotežena prehrana i fizička aktivnost najbolji su načini da udovoljite stvarnim potrebama svoga tijela. Ono će vam za to biti itekako zahvalno. Ako je suditi po Jadrankinom primjeru iz ove priče, odličan motiv za zdravo mršavljenje možete pronaći i u Jadranskim igrama. Budite sa nama i shvatit ćete zašto. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Izgubiti višak kilograma i održavati zdravu tjelesnu težinu često nije baš lako.

Gastronomija

Zdrava prehrana je ona prehrana koja kontrolira unos energije, pruža optimalne količine hranjivih tvari te, između ostaloga, ima ogroman utjecaj na naš izgled, samopouzdanje...

Budi fit

Je li boks doista sport koji je rezerviran samo za muškarce? U svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, ženski boks je još prilično nezastupljen...

Budi fit

Predstavljamo vam deset sportova koji će vam u tome najbolje i najbrže pomoći.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.