Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Zdrav ručak na poslu

Prije nego se i sami pretvorite u pecivo, počnite jesti zdravo.

Dosta vam je peciva, sendviča, krafni, grickalica i sličnih obroka koje morate svakodnevno jesti kako biste izdržali dan na poslu. Teško je nešto skuhati u pauzi, a većinom ne postoje ni uvjeti za to. Ako uistinu želite svom tijelu podariti dobar dan ali i dugotrajan život, recite ne svakodnevnim ugljikohidratima i hranite se zdravo.

Što skuhati večer prije?

Naravno, ovo u većini slučajeva znači kako trebate skuhati nešto kod kuće. Neka jela su čak bolja kad odstoje večer, poput gulaša, graha te variva od leće, mahuna, kupusa, brokule, slanutka, graška i sličnih ukusnih pripravaka. Ipak, ako vam se baš ne nosi gulaš na posao, jer nezgode s tekućom hranom su moguće bez obzira koliko vi pazili, probajte s hladnim salatama. Sve s tjesteninom i rižom bez problema može izdržati noć do vašeg ručka.

Super salata za vitku liniju i zdravo tijelo

Ako ste večer prije na jelovniku imali meso, a ostao vam je komad, napravite salatu s povrćem i mesom, što je izrazito zdravo i hranjivo. Pečena piletina ili puretina su isto super izbor. Pripravite ih večer prije, a uz ručak ih kombinirate sa salatom, npr. kisela paprika, mljac.

Sve je bolje ako imate mikrovalnu pa možete nešto i podgrijati, a ako nemate ni hladno nije loše. Kanite se zagrijavanja jela na radijatoru jer je to dobitna kombinacija za salmonelu jer hrana na taj način nije termički obrađena pa je opasna.

Prva pomoć


Priuštite si termo posudu koja će savršeno čuvati vašu hranu i samim tim vaš organizam. Ako baš ne stignete ništa skuhati, nemojte pokleknuti pred burekom i krafnom već kupite jogurt i u njega stavite žitarice, to je zasitno i hranjivo. Prva pomoć vam može biti zrnati sir, tuna i salata od povrća, a za kraj neko voće.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Ljepota i zdravlje dvije su stvari na koje se odražava sve ono čime se hranimo, a zdrava prehrana našem organizmu pruža i razne nutrijente koji...

Dobar posao

Ako zaista želite dostići nove visine, razmislite da zadane ciljeve zapišete na listu papira s većom, snažnijom namjerom i više srca unesite u sam...

Beauty report

Alkohol ubrzava starenje, dehidrira kožu i djeluje kao diuretik, što uzrokuje podočnjake i natečenost lica.

Zdravstveni karton

Povezanost između prejedanja, debljine i ovisnosti dokazana je već krajem 1990-ih godina. Kompulzivno korištenje hrane, tzv. binge, potiče žudnju, ali potom i poricanje, zabrinutost, ponovno...

Advertisement