Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Zdravlje u šalici crnog čaja

Svakodnevno konzumiranje ovog napitka pogoduje vašem organizmu.

Jeste li znali da je poslije vode čaj najomiljeniji napitak na svijetu? O dobrobitima zelenog čaja zasigurno ste čuli već bezbroj puta, međutim manje je poznato da zeleni i crni potječu od grma iste biljkeCamellia sinensi. Bitna razlika među njima je ta da se zbog različitog načina obrade dolazi i do različitih boja samog lišća kod te dvije vrste čaja, a time i okusa spravljenog napitka.

Crni čaj jakog je i osebujnog okusa te sadrži najveći udio teina u sebi koji ga tako čini izvrsnim i zdravim nadomjeskom za kavu. Uvriježeno je mišljenje da je zeleni čaj izvor zdravlja i ljekovitih svojstava, međutim istina je da je crni čaj upravo taj kojeg je preporučljivo uvrstiti u svakodnevnu prehranu.Izrazito niska kalorijska vrijednost (2 kcl po šalici čaja) čini ga idealnim za održavanje željene težine, a dodate li mu malo mlijeka i smeđeg šećera – napravili ste zdrav i ukusan napitak prepun nutritivnih vrijednosti.

Njegovo umirujuće svojstvo stimulirajuće djeluje na živčani sustav, štiti od kardiovaskularnih oboljenja, smanjuje razinu kolesterola, djeluje antivirusno i antibakterijski, smanjuje intenzitet glavobolje i povećava fizičku izdržljivost.S obzirom na pozitivne učinke ovog ukusnog napitka, preporučljivo ga je piti svakodnevno u razumnim količinama koje ne bi trebale iznositi više od 3 do 4 šalice dnevno. Pripremajte ga tako da nakon što voda proključa, prelijete je preko listića i pustite da odstoji 2-5 minuta, nakon čega ga možete procijediti.Za zdravlje vašeg organizma pokušajte dnevnu dozu kofeina koju ispijate u kavi zamijeniti šalicom crnog čaja. Naime, istraživanja su pokazala da je on pravi saveznik u borbi protiv sveprisutnog stresa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Upotrebom proizvoda femidoc®  i unošenjem dovoljnih količina vode moguće je prekinuti začarani krug mokraćnih infekcija i drastično smanjiti mogućnost ponovne upale mjehura.  

Zdravstveni karton

Kako simptomi ova dva stanja mogu biti slični, važno je naučiti prepoznati je li u pitanju infarkt ili žgaravica da biste mogli na vrijeme...

Duh i tijelo

Naše uši su vrlo različite i postoji teorija da je nekoga moguće identificirati po njima, gotovo kao po otiscima prstiju.

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.