Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Žene vječno spolno aktivne

Nakon što postanu spolno aktivne, žene mogu imati spolne odnose u bilo kojoj životnoj dobi.

Proširen je mit da žene s ulaskom u predmenopauzu nisu više seksualno aktivne. Uz to, govori se, da u toj dobi nemaju seksualnu želju, a da su pak muškarci u godinama, zbog dugogodišnjeg iskustva, pravi ljubavnici. No, nije baš tako. Godine nose svoje za oba spola, no promjene kod muškaraca su značajnije i više utječu na njihov seksualni život nego promjene kod žena. – Kod muškaraca, nakon ejakulacije dolazi do refraktornog perioda. To je period, jednostavno objašnjeno, u kojem muškarac ne može ponovo ejakulirati, a to znači niti ponovo doživjeti orgazam, objasnila je za She.hr seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić,  voditeljica savjetovališta „Korak dalje“. Ljubav sa starijim muškarcima Kod mladih muškaraca taj je period jako kratak, svega nekoliko minuta. S godinama se on produljuje pa traje i po nekoliko sati, a kod muškaraca „u godinama“ i po nekoliko dana. Možda upravo iz tog razloga žene preferiraju malo starije muškarce. – Što su muškarci stariji to je period između dvije ejakulacije i dva orgazma, duži. Muškarac dok je u refraktornom periodu može imati erekciju i penetrirati, no ne može doživjeti orgazam. S godinama kod muškarca su učestalije i smetnje erekcije, bilo da erekcija više nije jaka kao u mladosti bilo da je povremeno ne može niti postići, rekla je Barolin Belić. Lubrikanti za ugodan seks Žene su sposobne imati spolni odnos i doživljavati orgazam u bilo kojoj životnoj dobi. – Mnoge žene svjedoče da im se seksualna želja povećala kad su ušle u predmenopauzu. Naime, tada se lučenje estrogena smanjuje, a razina testosterona ostaje ista. A s obzirom da testosteron utječe na seksualnu želju, zaista je slučaj da žene u predmenopauzi i menopauzi imaju veću seksualnu želju, ispričala je Barolin Belić. Terapeutkinja je nadodala kako u tim godinama dolazi do smanjenog ovlaživanja pa se ženama preporučuje korištenje lubrikanta kako bi se izbjegao eventualni osjećaj neugode ili bola kod penetracije, zbog suhoće vagine. No, i dalje mogu doživjeti orgazam. – Neke žene su rekle kako su osjetile da su u menopauzi počele doživljavati orgazme manjeg intenziteta, neke nisu osjetile promjene u intenzitetu orgazma, rekla je Barolin Belić. Važno je istaknuti da seksualni odnos nije samo penetracija, to je samo jedan dio seksualnog odnosa. Tako da ljudi mogu imati seksualne odnose do duboko u starost, makar bez penetracije, dapače, seksualna aktivnost se i preporučuje jer su onda poletniji, živahniji i zdraviji.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Seks

Bez sumnje, osobna povezanost proizlazi iz osjećaja sigurnosti, opuštenosti i osjećaja vrhunske ugode.

Seks i osjećaji

Opsesija se može usporediti s osjećajima koje imaju djeca kada ne dobivaju ono što žele - rade sve kako bi na kraju to nešto...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.