Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Ženski vodič za uživanje u alkoholu

Da li se uz alkohol osjećate više seksi?

Jeste li znale da način na koji žena pije koktel, odnosno muškarac pivo ima velikog utjecaja na to kako piće djeluje na njihova tijela? Nedavne su studije pokazale kako osobe koje su prije konzumiranja alkohola izjavile da su sjajnog raspoloženja imale manje šansi da završe večer pijane, dok su one depresivne i potištene završavale na podu nakon samo nekoliko pića.

Kako biste izbjegle neželjene učinke i štetne posljedice, osim što trebate biti pozitivne, pratite i sljedećih nekoliko savjeta i nastavite uživati u dobroj kapljici. Uzdravlje!

1. Piće uz ručak. Zaboravite na to! Vrijeme ručka je najgore moguće vrijeme da pijete jer su ženski hormoni u vašem tijelu na visokoj razini pa alkohol lakše ulazi u krvotok i na taj način u sve pore vašeg organizma. U prijevodu, jetra ne stignu procesuirati sav taj alkohol. Osim toga, alkohol remeti djelovanje probavnog sustava. Stručnjaci sa Sveučilišta Cornell tvrde da alkohol najbolje procesuiramo u vrijeme između 19 i 20 sati kad su nam razine hormona, naročito kod žena, na niskoj razini.

2. Pripremite tijelo. Uvijek gricnite nešto sitno prije uživanja u alkoholu. Ponavljamo – nemojte piti za vrijeme ručka. Pojedite sendvič i popijte čašu mlijeka pola sata prije nego se odlučite počastiti alkoholom. Masnoće u mlijeku će ublažiti agresivno djelovanje alkohola, a kompleksni ugljikohidrati u kruhu će vam osigurati dovoljno energije da izdržite večer.

3. Tjelesna forma. Biti u formi je ključno u jačanju otpornosti na alkohol. Bolje je imati više mišića u tijelu nego masnoće jer na taj način imate više vode u sebi koja razblažuje alkohol. Osobe koje su tjelesno aktivne imaju i bolji metabolizam, što znači da se brže rješavaju alkohola. Malo šetnji, malo joge, malo bicikliranja i to je to. U slučaju da vam je omiljeno mjesto za izlazak u neposrednoj blizini, svakako prošećite barem 20 minuta prije bacanja na koktele.

4. Hladno je sjajno. Prema istraživanju znanstvenika sa Sveučilišta Lyon, ako pijete vino čija je temperatura pet stupnjeva Celzijevih ili niža, trebat će vam oko deset minuta dulje da ga iskapite. Malo leda u čaši također će razblažiti djelovanje alkohola, osjećat ćete se punijima i manje ćete piti, a malo vode spriječit će dehidraciju.

5. Mjehurići. Šampanjac i pjenušava vina lakše se upijaju od običnih vina, ali to ne znači da imaju manje alkohola. Osim toga, upravo zbog te svoje pjenušavosti lakše udaraju u glavu. Važno je piti ih oprezno.

6. Etiketa. Uvijek provjerite natpise na bocama s alkoholnim pićem. Ponajviše postotak alkohola. I birajte mudro.

7. Pijanstvo.
Ako iz nekih "opravdanih" razloga imate potrebu razvaliti se od alkohola, nemojte poslušati ni jedan od ovih savjeta.

Metro-portal.hr

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Pića, kao i hrana, imaju važnu ulogu u zdravlju organizma te utječu na težinu, zdravlje srca, jetru, mentalno zdravlje i fizičku spremnost.

Seks

Jednom kad shvatimo da je užitak ključan za naš boljitak, rasprave o užitku poprimaju novu dimenziju.

Seks

Pripremite se za sljedeću generaciju seks igračaka - igračke upravljane aplikacijom.

Duh i tijelo

Zdrava i vitalna trudnoća je ključ za zdravu majku koja ima snage i energije za porod i potrebe svoje nove bebe

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.