Znakovi i simboli

"Znakovi i simboli" zadivljujuće je iscrpna knjiga skupine autora  koja istražuje podrijetlo i značenje znakova i simbola koje ljudi upotrebljavaju od davnina te objašnjava kako ih se uvrštava i rabi u mitu, religiji, folkloru i umjetnosti. Slikovito prikazuje kako različiti narodi i kulture tumače, prilagođavaju i koriste se istim motivima te odgovara na pitanja poput onih zašto je zastava na pola koplja simbol žalovanja ili zašto je srce probodeno strijelom klasičan simbol ljubavi.

Određene teme detaljnije su obrađene pa će čitatelji više doznati o zmajevima u svim krajevima svijeta, uključujući i Hrvatsku, o svetom drveću, šumama ili potopima tijekom povijesti, pričama o stvaranju svijeta, uniformama, bajkama, tibetanskoj mandali i mnogim drugima. Posebnost su prikazi mnogih likovnih djela s objašnjenjima njihove simbolike, tako se objašnjava što ustvari prikazuje Boticellijevo Rođenje Venere, Leonardov Vitruvijev čovjek i Budini otisci stopala.

Ovaj impresivni slikovni vodič objašnjava tajni jezik više od 2000 simbola, od drevnih hijeroglifa do suvremenih logotipa, a podijeljen je na tematske cjeline: svemir, svijet prirode, ljudski život, mitovi i religije, društvo i kultura, sustavi simbola. Kratki i informativni tekstovi otkrivaju značenje svakog znaka i simbola, a slikovit i jasan prijelom s divnim fotografijama i krasnim ilustracijama te uputnice za druge teme omogućavaju preglednost i lagano služenje knjigom te naglašavaju značenje simbola.

OSVOJI KNJIGU

Profil i She.hr vam poklanjaju primjerak knjige "Znakovi i simboli".

Ako želite sudjelovati i osvojiti ovu vrijednu knjigu, okušajte sreću i pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom ZNAKOVI i navedete sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela, i knjiga možda postane vaša!.

Koliko simbola objašnjava ovaj slikovni vodič?

Vaše prijave primamo 25. siječnja 2011., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika. Sretno!
Vaš She.hr
Dragi naši,
dobitnica knjige "Znakovi i simboli" je Ivana Kuštro. Čestitamo!
Informaciju o preuzimanju primiti će na mail.
Vaš She.hr