Znate li kako ujutro izgledati svježe?

Često nije lako ujutro izgledati svježe. Muče nas podočnjaci, suha koža ili masna kosa. Sve su to znakovi da nam nedostaje sna, a evo kako postići ljepši pogled u ogledalo svakog jutra:

Hladna voda

Izvrstan način za razbuđivanje je brzinsko umivanje hladnom vodom. Hladnoća će skupiti krvne žile, što će učiniti vašu kožu glađom. Ujutro nanesite i hidratantnu kremu koja će pomoći protiv isušivanja kože. Ako krema ne djeluje, pokušajte s mješavinom mlijeka i kockica leda.

Ah, ti podočnjaci!

Ako ujutro imate natečene oči, koristite kremu za oči koja sadrži peptide. Tijekom noći je ostavite u hladnjaku i ujutro nanesite na područje oko očiju. Za podočnjake nažalost ne postoji savršeno rješenje. Uvijek možete nanijeti korektor i/ili puder. Postoji još jedan dobar trik: uvijte trepavice i naglasite oči dobrom maskarom – to će otvoriti vaše oči i odmaknuti pozornost s podočnjaka.

Malo boje

Koža ujutro može izgledati blijedo, a najbolji lijek za to su boje. Izaberite rumenilo u tonovima boje breskve, a može pomoći i malo sjaja.

Jutarnja frizura

Nekoliko jednostavnih frizura sve je što morate usavršiti kako bi svako jutro u nekoliko minuta uredili svoju kosu. Pletenice, pundže i prednji pramenovi skupljeni s ukosnicom na zatiljku stvorit će sređeni izgled bez puno vještine i utrošenog vremena.

Ako niste stigli oprati masnu kosu, na nju nanesite malo baby pudera – to će je osušiti ili koristiti šampon za suho pranje. Ako imate suhu kosu, važno je nahraniti je posebnim regeneratorima i s malo seruma za suhu kosu.

Metro-portal.hr