U posljednjih nekoliko dana mogli smo primijetiti da je božićna i novogodišnja groznica počela. Gradske ulice i parkovi su već okićeni i jelke već predivno obasjavaju naše gradove i ulice. Tv reklame već oslikavaju djeda Božićnjaka u njegovim saonicama s bijelim jelenima. Jako volim ovaj posljednji mjesec u godini.
S tim u skladu se i sama tako osjećam i već polako planiram i pripremam. Zvjezdice s bademima i cimetom su odličan mirisan i jako ukusan keks koji kad krenete grickati, teško da ćete se zaustaviti na jednom ili dva. A jako su dobre i jer ih možete pripremiti i ranije, pospremite ih u limenu kutiju, poklopite i čuvajte na hladnom čak i do mjesec dana bez problema.
Potrebno:
za 40-tak zvjezdica
Postupak:
Just Good Food
S tim u skladu se i sama tako osjećam i već polako planiram i pripremam. Zvjezdice s bademima i cimetom su odličan mirisan i jako ukusan keks koji kad krenete grickati, teško da ćete se zaustaviti na jednom ili dva. A jako su dobre i jer ih možete pripremiti i ranije, pospremite ih u limenu kutiju, poklopite i čuvajte na hladnom čak i do mjesec dana bez problema.
Potrebno:
za 40-tak zvjezdica
- 3 bjelanca
- malo soli
- 300 g šećera u prahu
- 320 g mljevenih badema
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica amaretta
Postupak:
- Bjelanca s malo soli istucite u čvrst snijeg, a zatim u nekoliko navrata miksajući malo po malo dodajte šećer u prahu dok smjesa ne postane sjajna i poput lave. Odvojite šalicu pripremljenog bezea u hladnjak.
- U ostatak snijega dodajte bademe, cimet i amaretto, pa umijesite kompaktno tijesto, oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i spremite na sat vremena u hladnjak.
- Radnu površinu obilno pospite šećerom u prahu, na njemu razvaljajte tijesto na debljinu 5 mm. Iz tijesta kalupom izrežite zvjezdice, složite ih na lim obložen papirom za pečenje, premažite ostavljenim bjelancem i ostavite na hladnom i prozračnom mjestu (ne u hladnjaku) preko noći da se posuše.
- Idući dan zagrijte pećnicu na 150 C i pecite zvjezdice u zagrijanoj pećnici oko 5-7 minuta. Pazite da glazura prilikom pečenja ne potamni.
Just Good Food
In this article:badem, blagdan, cimet, just good food, keks, nada duhović, recept, zvjezdica
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login