657 mišića, a jedino ih seks baš sve aktivira

Čin seksa sagorijeva 300, a orgazam topi od 60 do 100 kalorija, ljubljenje od 120 do 325 kalorija u sat vremena, dok masturbacija troši oko 150 kalorija. No, znate li da lažni vrhunac troši dvostruko više!? Seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi jer pokreće sve skupine mišića, ubrzava rad srca i pluća te sagorijeva oko 300 kalorija na sat.

Između 657 mišića sakrio se i gomoljnospužvasti mišić koji je zapravo glavna zvijezda svakog seksa. Kod muškaraca kreće od tetivnog središta međice i obuhvaća bulbus penisa, dok je kod žena razdvojen u predvorju rodnice i seže sve do dražice, prenosi Zdrava krava

Glumljenje orgazma troši više kalorija od pravog

“Kontrakcijom ovog mišića dolazi do uspješne erekcije i orgazma kod oba spola, a da bi gomoljnospužvasti mišić bio u dobroj formi dovoljan je redoviti seksualni život“, objašnjava trener i fizioterapeut Mike Aunger s engleskog Sveučilišta u Nottinghamu i dodaje da nije bitan način izvedbe niti tko ima glavnu ulogu pod plahtama. “Poza nije važna jer će se i u ležećem položaju aktivirati svih 657 mišića, što seks čini pravim treningom za cijelo tijelo”, kaže Augner.

Zanimljivo je da žene koje glume orgazam potroše dvostruko više kalorija jer ulažu puno više energije kako bi partneru dokazale lažan vrhunac.

Seks umjesto treninga

Trenerica Kerry McCloskey tvrdi da svakoj ženi muškarac može biti jedina sprava za vježbanje koju će ikad trebati. U knjizi “Ultimativna seksualna dijeta” opisuje najbolje položaje za treniranje cijelog tijela uz obostrano zadovoljstvo. McCloskey je unaprijedila dobro poznate poze kako bi oba partnera mogla vježbati i oblikovati ruke, trbuh, noge i stražnjicu.

Čini čuda za zdravlje

Valja podsjetiti i na ranija istraživanja, koja dokazuju kako redoviti seks ima ljekovit učinak na naše zdravlje.

Seks je prirodni analgetik i antidepresiv. Poznato je kako se tijekom seksualnog odnosa oslobađa endorfin, tzv. hormon sreće. On djeluje kao prirodni analgetik pa je zaslužan za ublažavanje bolova. No, to nije sve, jer endorfin usto izaziva osjećaj euforije i smanjuje osjećaj tjeskobe. Znači, više seksa – manje boli i lošeg raspoloženja.

Seks poboljšava cirkulaciju i rad srca. Tjelesna aktivnost tijekom spolnog odnosa poboljšava cirkulaciju, a to znači i bolji rad srca. Usto, seks nam regulira san pa izgledamo svježije i odmornije.Također, seks pojačava imunitet našeg organizma i čuva nas od prehlada i gripe. Ako ne želite šmrcati i kihati te piti antibiotike i razne lijekove, radije se sa svojim partnerom preventivno prepustite užicima ‘seksualne terapije’.