Doznajte koliko će vas koštati DJ

Dobar DJ nije jeftin, a jeftin DJ nije dobar. Bilo da se radi o božićnom eventu u uredu, godišnjici mature, vjenčanju ili partyju, kad angažirate DJ-a, zapravo angažirate znanje, iskustvo i dobar glas. Prosječna cijena hrvatskih DJ-a za vjenčanje je 4.000 kuna, dok ćete za event izdvojiti od 1.500 do 3.000 kuna.

Vi, kao klijent odabirete glazbenu temu. Najčešće su to pop/rock, country, Top 40, dance, evergreeni i slično. Pri tome, DJ nije samo oprema koja pušta glazbu ili osoba koja se trudi pogoditi trenutak za pravu stvar. Kad angažirate i platite DJ-a, vi dobivate sate i sate pripreme koji osiguravaju da će sve teći glatko.

Na cijenu DJ-a utječu mnoge stvari, evo koje:

Vjenčanje

DJ usluge obično koštaju više za vjenčanje nego za redovnu zabavu ili događaj. Razlog tomu je što vjenčanja zahtijevaju mnogo više pripreme, otprilike 15-20 sati koji uključuju nekoliko sastanaka i konzultacije s mladencima, stvaranje timelinea kojeg se treba pridržavati (dolazak, prvi ples, bacanje buketa i slično…), te izrada specijaliziranih personaliziranih glazbenih lista za vaš savršen dan.

DJ oprema

Skupa i kvalitetna oprema zahtijeva veće ulaganje od strane DJ-a. Visokotehnološki zvučni sustavi garantiraju i veću kvalitetu zvuka na vašem događanju. Također – rasvjeta, strojevi za mjehuriće, dimni uređaji ili privremeni plesni pod stvari su koje DJ-i nude a, naravno, povećavaju ukupni trošak.

Posebni zahtjevi

Zatražite li pjesme koje nisu lako dostupne i na koje je potrebno potrošiti dodatnog vremena i novca, to će automatski podići i cijenu DJ-a. Naravno, ako je riječ samo o jednoj pjesmi rado ćemo se potruditi da je pronađemo za vas.

Duljina i veličina događaja 

Velika vjenčanja i zabave mogu povećati troškove u smislu dodatnih zvučnika, mikrofona i slične opreme. Za duža događanja, možda bude potreban i dodatni DJ, što podiže cijenu.  Mnogi DJ-i nude pakete s brojem sati, s time da se prekoračenje naplaćuje dogovorno.

Putovanja

Putovanja i prijevoz opreme do mjesta događaja, te noćenje, mogu rezultirati određenim putnim naknadama. Dobro je, na sastanku i ovo dobro definirati s vašim DJ-em.

Reputacija DJ-a

Poznati ili vrlo traženi DJ često košta više od onoga koji tek počinje ili nema tako zvučno ime. Ipak, niti to ne garantira da će baš vama odgovarati, pa svakako doznajte što više o njemu i recite mu što više o sebi. Samo na taj način možete pronaći najbolji mix.

Članak napravljen u suradnji s Event DJ agencijom. Zapratite ih na Facebook stranici i njihovom webu.