Havaianas IPÊ kolekcija japanki – u misiji poticanja svijesti i želje za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta

Havaianas i IPÊ, Institut za Ekološka Istraživanja, od 2004. godine zajednički rade na očuvanju biološke raznolikosti Brazila.

Prodajom Havaianas IPÊ kolekcije donira se 7% neto vrijednosti od prodaje svakog para sandala u svrhu formiranja dugoročnog financijskog fonda za poticanje institucionalne održivosti i istraživačkog rada u Atlantskoj šumi, džungli Amazone i regiji Pantanala.

HAVAIANAS IPE 139,00 kn

Preko od 21 godinu, IPÊ je posvećen očuvanju flore i faune Brazila kroz sustavna istraživanja ugroženih i ranjivih vrsta, poticanja obnove krajolika i projekata koji aktivno rade na poboljšanju kvalitete života lokalnih zajednica. Za svaki prodani par Havaianas IPÊ japanki, 7% od neto dobiti donira se IPÊ fondu. To potiče organizaciju i pozitivno utječe na okoliš i zajednice u regijama gdje IPÊ djeluje. Osim financijske funkcije, IPÊ japanka služi kao i obrazovni instrument u brizi za okoliš. Kupujući i noseći IPÊ japanki, potrošači, pogotovo Brazilci, postaju svjesni vrsta koje postoje isključivo u Brazilu. Cilj ove suradnje je prenijeti “vlasništvo” nad brazilskom biološkom raznolikosti kako bi društvo sve više podržavalo njezino očuvanje. To je jedan od razloga zašto su potplati svakog para japanki oslikani  životinjskim vrstama, njihovim znanstvenim imenima i podacima o njihovom staništu.

HAVAIANAS IPE 139,00 kn

Havaianas IPÊ  japanke izrađene su od prirodne gume s prigodnim printevima brazilskih divljih vrsta. Mnoge od vrsta prikazanih na printevima bile su predmet istraživanja na IPÊ institutu.

Proizvodi IPE kolekcije prenose paletu boja i raznolikost brazilskih šuma, te ističu vrste koje postoje samo u brazilskom ekosustavu.

Ove je godine Havaianas IPÊ kolekcija dostupna je u tri predivna modela koji prikazuju faunu Brazila.

Osim  prikupljanja sredstava kroz prodaju ove kolekcije, ideja je da se potaknu svijest i želja za očuvanjem rijetkih brazilskih vrsta.

HAVAIANAS IPE 139,00 kn

Japanke s naslovne fotografije, broj 37-38 čekaju jednu od vas. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #ekologija
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 13. travnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Darovi čitateljicama bit će poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica: Ida Franjević.