Mali svijet orašara

U Radićevoj ulici, iza vrata autorske radionice nakita Lapidarium krije se mali svijet orašara. Razlog tome blagdanska je kolekcija nakita proizvedena u ovoj čarobnoj radionici. Okosnica ove kolekcije je lik orašara koji u obliku privjeska, naušnica i narukvica dolazi u različitim bojama.

IMG_5817a web

Po tradiciji, orašar je drveni lutak koji sjedi ispod božićnog drvca i čuva uspomene iz djetinjstva. Upravo zato, s godinama je postao jedan od najdražih figurica i zaštitni znak blagdanskog razdoblja, te su mu u Lapidariumu ovih blagdana odlučili posvetiti cijelu kolekciju.

IMG_5853 web

Vrijedne ruke Lapidarium autorske radionice izradile su malog orašara inspirirane lanjskom suradnjom s Muzejom za umjetnost i obrt. Izrađen je od srebra te ručno emajliran, a u ponudi se nalazi u različitim kombinacijama boja. Balet Orašar nezaobilazna je tema božićnog razdoblja, najuže povezana s dječjim svijetom odrastanja, mašte i snova. Potaknuti upravo tom pričom u Lapidariumu su stvorili svoj mali svijet orašara čiji komadi su idelani božićni poklon za sve generacije.

Orašar privjesci mogu se po cijeni od 250 kn pronaći u Lapidariumu u Radićevoj 10, Muzeju za umjetnost i obrt, te dućanu Market u Frane Petrića 3.