Neda Ukraden – život na 15 centimetara

Koncertni spektakl Nede Ukraden – popularne dugovječne dive s ovih prostora održat će se uskoro u KC Dražen Petrović. Ovo je prvi veći koncert poznate pjevačice u Zagrebu te smo tim povodom odlučili porazgovarati s pjevačicom koja kako samo kaže već 40 godina pleše u cipelama na peti od 15 centimetara.

She.hr: Kakvi osjećaji vas prožimaju prije ovog većeg koncerta?

Neda: Ja sam pjevač koji voli koncerte, za mene je to jedini pravi oblik kojim se može pokazati tko kako pjeva. Također, mogu reći kako ja imam i pjesme i publiku raznih generacija, vole me i mama i kćerka, a možda i baka tako da jedva čekam koncert. Mi pjevači uvijek strepimo kako će to tehnički izgledati jer za ovaj koncert imamo i video i moćan razglas jer volim komunicirati s publikom kojoj ću se povjeriti, jer to su moji prijatelji.

She.hr: Kakav će biti repertoar pjesama i koji su gosti koncerta?

Neda: Gost na koncertu mi je Ivan Zak s kojim imam duet, pa mi je to krasno. Iznenađenje je što će na ovom koncertu biti prvi put premijerno biti izvedena cijela pjesma "Na Balkanu", a dio spota će biti i s koncerta u Zagrebu. Sjećam se svojih zagrebački koncerata u Domu sportova i dvorani Lisinski gdje još uvijek, mislim, držim rekord u prodanim ulaznicama.She.hr: Koja je razlika u vašem zvuku prije i sada?

Neda:
Danas je sve to jače dinamički i ritmički te je bogatije. Mijenja se aranžerski i producentski pristup, a sve je to dio svjetskih gibanja u muzici. Ne možete biti slijepi i gluhi, publika prati trendove, a ako vi nećete onda ste pase. Ja se lijepo osjećam i u laganijim baladama ali i u ovim energičnim pjesmama.

She.hr: Da li ikada pomislite kako vam je dosta glazbe, estrade i koncerata?

Neda: Nikad mi se nije dogodilo kako pomislim da  mi je dosta zbog publike, već zbog nekih okolnosti kao što su primjerice vremenski uvjeti – kad krećete na put po jako hladnom i ružnom vremenu, to nije uvijek lako.

She.hr:
Kako je raspad Jugoslavije utjecao na vašu karijeru?

Neda: Utjecao je ne samo na moju karijeru, već na cijeli moj život. Ostali smo izgubljeni u vremenu i prostoru. Razni broj kriminalaca, nacionalista i šovinista se trudio pokazati kako smo građani drugog reda, a ja taj osjećaj nisam dozvolila. Nastavila sam i odlučila kako me neće smesti ljudi koji mrze i kojima je destrukcija jedini motiv življenja. Svojom pjesmom mislim da nikad nikog nisam povrijedila, nikom nisam željela zlo. Izborila sam se, jer sam shvatila da ako ja neću, nitko drugi neće. Morala sam pomoći sebi i obitelji, iako mi nije bilo do pjesme tih godina.She.hr: I
ako ste završili Pravni i Filozofski fakultet kako to da se nikad niste tim bavili?

Neda: Mislim da se na mojoj komunikaciji, kulturi i obrazovanju primijeti kako sam ja neke godine sjedila u klupama, ali stjecaj okolnosti je bio da idem za glazbom i zbog toga ne žalim.

She.hr: Koja je tajna vašeg dobrog izgleda?

Neda: Nisam posjećivala estetske kirurge jer moj izgled mi daje pečat individualnosti. Ja o izgledu vodim računa uz pomoć prehrane i fizičke aktivnosti. Nikad nisam bila lijena i danas makar jednom tjedno idem u teretanu, malo plivam i igram tenis. Cijeli život sam na visokim štiklama – mene ortopedi gledaju kao svjetsko čudo – po njima bi trebala imati široke vene i ne bi trebala moći saviti prste na nogama, a ja sam na štiklama od 15 centimetara do četiri sata ujutro. Malo me kasnije bole tabani, ali ja se malo izmasiram i sutra mogu ponovo.

She.hr:
Koju prehranu konzumirate?

Neda:
Nedavno su mi otkrili kako sam alergična na ambroziju i zato sam morala reducirati ishranu. Ne smijem jesti: janjetinu, teletinu, svinjetinu, papriku, rajčicu, luk, soju, pšenicu, mliječne proizvode, rižu i maline. Ali mogu jesti piletinu, puretinu i ribu. Ne jedem sojino ulje već maslinovo za hladno, a ulje sjemenki grožđa za pečenje. Bitno je manje jesti kolače i pečenja, a više lešo te svježe povrće i voće jer se želudac najviše razveseli svježoj salati.

VODIMO TE NA KONCERT

Hit Records i She.hr vode vas na koncert Nede Ukraden 19.03.2011. u KC Dražen Petrović, Zagreb.
Poklanjamo 7×2 ulaznice, te 5 albuma Nede Ukraden  "Na pola puta".

Ako se želite zabaviti uz stare i nove ritmove neuništive Nede Ukraden , pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom NEDA, a za album "Na pola puta" s naslovom NEDA_CD te navedete sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u i broj mobitela.

Tko je gost Nede Ukraden na koncertu u KC Dražen Petrović?


Vaše prijave primamo do 14. ožujka, nakon čega ćemo objaviti i sretne dobitnike.
Vaš She.hr

Dragi naši,

dobitnici ulaznica za koncert Nede Ukraden, 19.3.2011. u KC Dražen Petrović su: Mateja Perković, Snježana Brkljača, Amelina Tukić, Valentina Đurak, Anamarija Baričević, Anita Štefanec i Ivana Efendić.

Dobitnice albuma Nede Ukraden "Na pola puta" su: Anelija Domitrović, Marina Pavišić, Ivana Martinović, Željka Prahović i Maja Dubrović.
Čestitamo! Informacije o preuzimanju primiti će na mail.

Vaš She.hr