Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Savijača od kiselog zelja

Sama pomisao na savijaču asocira nas na desert, no ne mora uvijek biti tako

Sama pomisao na savijaču asocira nas na desert, no ne mora uvijek biti tako. Evo recepta za savijaču koja je vrlo ukusno glavno jelo.

Sastojci:

  • 500 g kiselog zelja
  • 4 lista tankog tijesta
  • 40 g suhe slanine
  • 1 kobasica
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 krumpira
  • 1 žlica konzervirane rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • sol
  • papar

Priprema:

Sitno narezanu suhu slaninu popržite na ulju, dodajte sjeckani luk i kobasicu izrezanu na kolutiće, nakon nekoliko minuta i kiselo zelje. Zatim dodajte sol, papar, rajčicu i bijelo vino, pa sve lagano pirjajte dok zelje ne omekša. U posebnoj tavi na ulju pržite krumpir izrezan na kockice i dodajte ga pirjanom kiselom zelju. Nadjev rasporedite po tijestu koje ste stavili na vlažan ubrus, i to dva lista tijesta zajedno. Savijte lagano u savijaču. Posudu za pečenje premažite uljem i složite u nju savijače jednu do druge. Pecite u pećnici na temperaturi oko 200°C. Pečenu savijaču zalijte vodom, u koju ste stavili malo ulja i soli pa ponovno zapecite u pećnici.

Vrijeme pripreme: oko 1 sat

Savjet: Savijača će biti još ukusnija ako si date malo truda i sami napravite tijesto.

Izvor NOVINE.HR

Ne propustite

Gastronomija

Nesvakidašnji događaj u Zadru zabilježen je prošle subote.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.