Sama pomisao na savijaču asocira nas na desert, no ne mora uvijek biti tako. Evo recepta za savijaču koja je vrlo ukusno glavno jelo.
Sastojci:
- 500 g kiselog zelja
- 4 lista tankog tijesta
- 40 g suhe slanine
- 1 kobasica
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 krumpira
- 1 žlica konzervirane rajčice
- 1 dl bijelog vina
- sol
- papar
Priprema:
Sitno narezanu suhu slaninu popržite na ulju, dodajte sjeckani luk i kobasicu izrezanu na kolutiće, nakon nekoliko minuta i kiselo zelje. Zatim dodajte sol, papar, rajčicu i bijelo vino, pa sve lagano pirjajte dok zelje ne omekša. U posebnoj tavi na ulju pržite krumpir izrezan na kockice i dodajte ga pirjanom kiselom zelju. Nadjev rasporedite po tijestu koje ste stavili na vlažan ubrus, i to dva lista tijesta zajedno. Savijte lagano u savijaču. Posudu za pečenje premažite uljem i složite u nju savijače jednu do druge. Pecite u pećnici na temperaturi oko 200°C. Pečenu savijaču zalijte vodom, u koju ste stavili malo ulja i soli pa ponovno zapecite u pećnici.
Vrijeme pripreme: oko 1 sat
Savjet: Savijača će biti još ukusnija ako si date malo truda i sami napravite tijesto.
Izvor NOVINE.HR