Što kostim govori o vama?

Karneval i fašnik vrijeme je u godini kada možete biti netko drugi! Čak i ako ne putujete na jedan od razvikanih karnevala u Veneciju ili Rio de Janeiro, svoju masku možete pokazati na maskenbalima, plesovima pod maskama ili našim najpoznatijim karnevalima, u Samoboru, Rijeci ili drugim hrvatskim mjestima. Vrijeme fašnika je idealna prilika da budete što kreativniji i zanimljiviji, a prolazi sve!

Bez obzira na to maskirate li se svake godine na isti način ili mjesecima prije razmišljate i izrađujete savršenu masku za maskenbal, odabir maske govori o vašem karakteru.

1. Seksi maske

Žene koje se vole maskirati u seksi francuske sobarice pokazuju svoju potisnutu seksualnost. Neki stručnjaci tvrde da ovakve maske označavaju unutarnju borbu osobe koja ju nosi, a uz pomoć koje svi ti osjećaji slobodno izlaze van.

2. Životinje

Životinje predstavljaju snagu i primarne instinkte. Mnoge životinje povezuju se s određenim karakteristikama, poput snage, lojalnosti, neovisnosti, stoga ove maske pokazuju kojim osobinama se divi osoba koja ih nosi. Neki smatraju da su žene koje se oblače u mazne životinjice, poput mačkica za koje se smatra da su senzualne i tajanstvene životinje, usamljene i željne fizičkog kontakta.

3. Likovi iz crtića

Svi se vole družiti s omiljenim likovima iz crtića, stoga se za takve osobe smatra da su zrele i zadovoljne sobom. Ova maska pokazuje zaigranu i mladoliku narav.

4. Princeza iz bajke

Slatke i pomalo sramežljive djevojke vole se maskirati u princeze iz Disneyeve bajke, Snjeguljicu ili Trnoružicu.

5. Strašna maska

Žene koje više vole strašne maske poput vještica i zombija, izbjegavaju dodatnu pažnju kakvu bi imale u seksi kostimu.

Žena koja se ne ustručava maskirati se u zombija je samopouzdana i zabavna i nije joj neugodno 'poružniti' se u ime dobre zabave i maskenbala.

6. Poznate ličnosti

Osobe koje se maskiraju u popularne filmske ili rock zvijezde, društvene su i stalo im je do toga što njihovi prijatelji misle o njima. Neki koriste slavne ličnosti kako bi naglasili dio osobnosti koja im je zajednička sa slavnom osobom ili im se najviše sviđa na njima.

7. Superheroj

Žene i muškarci koji se vole odijevati u superheroje i nositi maske koje uključuju plašt, tajice i masku na licu, imaju poniznu/submisivnu osobnost.

8. Grupne maske

Djevojke koje se oblače u iste kostime i izlaze u grupi, ovisne su o prijateljicama i pomalo nesigurne.

9. Autoritet

U likove pune testosterona poput kriminalaca s oružjem ili direktora maskiraju se ekstrovertirani muškarci. Zlobni likovi pokazuju mračnu stranu osobe koja ih nosi, bez osjećaja krivnje.

10. Sportaš

Osoba koja odabere masku sportaša htjela bi biti više sportski tip, što naravno ne znači da je talentirana u stvarnosti.