Tenisice s porukom

Emotikoni su počeli ulaziti u svakodnevnu komunikaciju davne 2011. godine kada je Apple omogućio njihovo korištenje na iPhoneu. Posve razumljivo, ubrzo se s istom opcijom pohvalio i Android, nakon čega više nije bilo povratka, pa su danas emotikoni svuda oko nas.

Svi su se iznenadili kada je ekipa iz Oxfordskog rječnika 2015. za riječ godine proglasila – emotikon. Mnogi su negodovali jer je “riječ godine nešto neizgovorivo”. No, činjenica je kako su mala (žuta) lica koja se smiju, plaču i tko zna što još rade svakodnevni dio našeg života.

Planet obuca_vel 30-35_ 189,00 kn

Upravo je to potaknulo lingviste na daljnja istraživanja, koja su pokazala u koliko velikoj količini koristimo emotikone. U Velikoj Britaniji čak 80 posto vlasnika pametnih telefona koristi popularne smajliće, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Bangor. A svi ispitanici mlađi od 25 godina, iliti 100 posto, koriste emotikone.

Prenoseći emocije sreće, tuge, uzbuđenja, ljubavi i slično, emoji su univerzalni jezik emotivnih stanja i obvezan dio pop kulture. Prenoseći poruke bez korištenja riječi, emoje nalazimo posvuda. Od sada ih imamo i na tenisicama!

Planet obuca_vel 36-41_239,00

Tenisice iz nove proljetne kolekcije Planet obuće pričaju emoji simbolima! Tri različita modela ovih tenisica, bijele boje s naglašenim emojima, mogu biti idealna obuća za otkačenu šetnju po gradu ili za odlazak u školu.

Pronađite svoju poruku i svoju tenisicu s emoji simbolima u svim trgovinama Planet obuće ili na web shopu Planet obuće.