Uspješno odvikavanje od pelena

Da bi odvikavanje od pelena bilo uspješno, potrebno je strpljenje, dosljednost, te 10 do 15 dana malo zapostaviti društveni život. Odlazak rodbini ili prijateljima u to vrijeme samo može otežati cijelu stvar jer poremete rutinu koju imate. Za vrijeme cijelog procesa dijete treba stavljati na tutu prije dnevnog i noćnog spavanja, nakon svakog buđenja, nakon obroka ili pijenja tekućine. Jer dijete će se odmah pokakati ili popiškiti. Nakon otprilike tjedan dana roditelji će primijetiti da dijete obavlja nuždu s odgodom, baš kao i mi odrasli. Organizam se naučio zadržavati hranu i prerađivati je kako bi dobio potrebne hranjive sastojke. Iako dijete nije svjesno toga, organizam se naučio kako pravilno procesirati hranu.

Najbolji način da dijete shvati kako se obavlja nužda je da promatra roditelja istog spola. Ali to nije dovoljno. Dijete odlazak na tutu doživljava kao prekid u nekoj omiljenoj aktivnosti i baš zato često dolazi do suprotstavljanja. Da bi odvikavanje od pelena išlo što lakše, dijete to mora doživjeti kao zabavu. A sve počinje s odabirom tute i bilo bi dobro pri tome angažirati dijete. Djeca će lakše prihvatiti nešto što im nije nametnuto.

Također, djetetu treba omogućiti da se upozna s tutom i čemu uopće služi. Naime, nekada zaboravimo da iako nemaju potpuno razvijen govor, jako puno toga razumiju. A kada se dijete konačno upoznalo s tim novim predmetom i njegovom svrhom, može početi postupno odvikavanje od pelena.

Uz certificiranu edukatoricu međunarodno priznatog programa The Happiest Baby, Ivu Brčić, polaznici će saznati kako uz pomoć tehnika dr. Harvey Karpa u samo 10 dana odviknuti dijete od pelena i naučiti ga na tutu bez suza i ispada bijesa. Pridružite nam se na dvosatnoj radionici Odvikavanje od pelena i naučite:

  • kako brzo i učinkovito odviknuti dijete od pelena
  • kada krenuti u odvikavanje od pelena
  • dječji jezik i njegova primjena kod odbijanja tute i ispada bijesa
  • kako kroz igru privoljeti dijete na upotrebu tute
  • pelene i odlazak na more

Radionica će se održati u subotu, 19.5. od 10 do 12 sati na adresi Krvavi most 2 u Zagrebu.

Cijena radionice:
189 kn po osobi
289 kn za roditeljski par
Kreativna čuvaonica je besplatna

Za dodatne informacije i prijavu javite se na:
Email: [email protected]
Tel: 0989008634
Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika.