Vlatko Štampar: Kako godine idu osjećam se sve ugodnije na pozornici

Vlatko Štampar jedan je od najpopularnijih stand-up komičara u Hrvatskoj, pa i šire. Tome svjedoče i brojni rasprodani nastupi za koje se čak i dva mjeseca prije nastupa traži mjesto više. Nakon što je sam rasprodao Lisinski povodom 10 godina karijere prošle jeseni, i ove godine gledamo ga zajedno s ekipom iz LAJNAPa na showu koji se ne propušta – BEST OF LAJNAP 2019, 13. rujna 2019.

Možeš li ukratko predstaviti sebe i Lajnap?

Što je Lajnap? Kreativna skupina prokleto zgodnih individualaca kojima je zajednička misija nasmijati ljude. Ja sam Vlatko – Bavim se stand-upom već/tek 10 godina i povećavam postotak kosatih frajera u Lajnapu.

Čuli smo što poručuješ onima koji te nisu još probali, no što bi poručio onima koji te jesu već probali? Postaje li Vlatko još bolji, ima li još crnije fore s godinama, je li pipa odvrnuta do kraja nakon 10 godina karijere?

Kako godine idu osjećam se sve ugodnije na pozornici. Ugodnije mi je zabrazditi u neke osjetljive teme. Trenutno radim na 5.showu za koji planiram da bude još otvoreniji, iskreniji i u nekim segmentima crniji od nastupa prije. Naravno da je naglasak na tome da materijal mora biti kvalitetan i na kraju krajeva da publika zadovoljna odlazi s “moje” večeri.

Predstavi nam u par riječi svakog od dečkiju iz Lajnapa

Lajnap ekipa je potpuno različita. Vodimo totalno različite živote, imamo različite stilove na pozornici. Što je super jer publika na jednoj našoj večeri dobiva konglomerat različitih fora.

Mi smo kao čudnija, oštrija, ponekad bolesnija verzija družbe Pere Kvržice. Ali kad se nađemo – sve nekako funkcionira, prirodno je i jednostavno.

Aleks Curać Šarić je najveći partijaner među nama i najmanje predvidiv. Wildcard. Čovjek koji je prirodno smiješan i kad mislim da imam čudnu foru – on ima čudniju. Vrhunski improvizator koji se ne boji otići duboko, duboko u improvizaciju. Pa čak i kad je to zabavno samo njemu. I nama u backstageu.

Tomislav Kozačinski je vizualno najopasniji lik u grupi. Izgleda kao zaštitar Lajnapa i ima hrabrosti izvesti najcrnije i najoštrije fore. Ali to je samo krinka. Zapravo je najnježnija dušica Lajnapa koji u svakom gradu zna gdje možeš naći bečki od pola metra. Moj gurmanski partner.

Saša Turković je naš glas razuma. Najstariji član, strojar po struci, s kirurškim pristupom pisanja materijala. Možda na pozornici izgleda kao pristojni ujak koji je došao sa svadbe – ali materijal mu je brz, efikasan i brutalno učinkovit.

I na kraju Goran Vugrinec. Nikad ne bi rekao da ću biti prijatelj s purgerom, ali dogodilo se. Komičar Lajnapa s kompletnim setom vještina.Brzina izvedbe, vođenje evenata, otvaranja večeri, marketing… I najbitnije – veliki sanjar. Osoba s kojom najviše kujem zle planove za budućnost Lajnapa.

Voliš li fore na petak 13.? – ipak, u petak 13.9. vam je nastup!

Ne znam ni jednu foru na petak 13. 🙂 Ali znate kako kažu – ne smiješ biti praznovjeran – donosi nesreću.

Pozovi publiku u Lisinski u svom stilu

Dragi fanovi, sadašnja i buduća publiko Lajnapa. Pozivam vas 13.9. na večer najboljih fora u Lisinski. Bezveze je da vam govorim kako će vam biti – kao da ćete mi vjerovati. Pitajte nekog tko nas je probao. Ili jednostavno provjerite sami. Ako se ne nasmijete – nakon večeri nam pošaljite mail i vratit ćemo vam novac.Ili ignorirati mail. Jedna od te dvije opcije.