10 znakova koji govore da ste spremni za dijete

Ono što od rane mladosti niste mogli vjerovati da će doći je možda tu – vi razmišljate o djeci. Nije vam u potpunosti strano zamisliti sebe s dječjim kolicima ili u trgovini s igračkama (ne za vas). Ako je tako, možda ste spremni imati dijete. Pogledajte znakove koji govore da je dječji plač za vas zapravo nova super muzika.

1. Kućni ljubimac

Vi i vaš dragi želite kupiti kućnog ljubimca. Nije bitno da li je to mačka, pas, papiga ili nešto egzotičnije – kućni ljubimac je pokazatelj odgovornosti. Znači spremni ste se primjerice dizati rano ujutro da bi nekoga prošetali, čistiti za njim, voditi ga veterinaru, tj. voditi brigu o tuđim potrebama.

2. Draže vam je biti doma

Vjetropir u vama je utihnuo. Sa zadovoljstvom provodite vrijeme kod kuće, a izlasci do jutra su nemoguća misija.

3. Sanjate djecu

Ako sanjate kako nosite dijete u naručju ili nešto slično, možda vaša podsvijest viče 'spremna sam za bebu', dok svjesno mislite – 'Neeeee'.

4. Volite tuđu djecu

Na ulici ste, a poznanica se šeta s djetetom. Vi stanete, tepate bebi, igrate se s njom. Ako se čak ponudite frendici čuvati klinca dok su ona i muž na večer – to je znak da se možda spremni čuvati svoje najmilije.

5. Uređenje stana

Nekako vam se dijelovi vašeg doma, ponekad čine tmurni. Uhvatite se kako gledate wallpapere na leptiriće i zamišljate kako bi radnu sobu super bilo pretvoriti u dječju.

6. Imena

Već imate imena za klince, ako bude dečko i ako bude curica. To ste raspravili i s partnerom te ste se složili.

7. Puno ste putovali

Ako ste već odradili velika putovanja po svijetu, neće vam toliko biti žao sada imati djecu jer ćete imati osjećaj kako ne propuštate puno.

8. Zdrav život

Više ne pušite, a pijete i manje alkohola. Nesvjesno ili svjesno želite tijelo pripremiti na dolazak djeteta u ugodnu okolinu.

9. Pričali ste o djeci

Ako ste već razgovarali o djeci i nijedno nije deklarativno izjavilo kako nikad ne želi klince već kao da je to možebitno bliska budućnost, vjerojatno ste spremni imati dijete. Odluka je u dosta slučajeva zastrašujuća, ali ne brinite, jednom kad zatrudnite imate devet mjeseci za pripremu.

10. Kupovina

Ušetali ste se u trgovinu s dječjom opremom i pretvarali ste se da kupujete poklon za nekoga. Vjerojatno je vrijeme da si priznate kako želite dijete.