Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Video box 2

Osvrt na film: Croods – Novo doba

Film ”Croods: Novo doba” je nastavak  filma iz 2013., ”The Croods”, koji prati jednu obitelj Neandertalaca koja upada u razne nevolje i probleme.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film ”Croods: Novo doba” je nastavak  filma iz 2013., ”The Croods”, koji prati jednu obitelj Neandertalaca koja upada u razne nevolje i probleme. Ni ovaj nije puno drukčiji. Obitelj se suočava s raznim opasnostima, a sve više ih muči i glad. Zbog toga, otac ih odluči povesti u novo područje prepuno hrane koje je otkrio. I tada kreću njihove pustolovine, kako za cijelu obitelj tako i za svakog od njezinih članova.

Kroz slapstick gegove i humor prikazane su razne izazovne situacije i odnosi između likova. Neki od tih događaja bi mogli preplašiti manju djecu. Na primjer, majmuni sa svjetlećim očima koji izviruju iz mraka ili čudovište koje želi pojesti glavne likove.

Uglavnom, film je vrlo uspješno uspio prikazati važnost zajedništva i obitelji koji se posebno ističu u tim najopasnijim događajima. U filmu također ima podosta nasilja, pa bi bilo dobro poslije filma s djecom porazgovarati o ponašanju likova.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koje će nasmijati i roditelje.

Nasilje: Nasilje je prisutno. Majmunoliko čudovište nastoji pojesti glavne likove. Također se pojavljuju majmuni koji djeluju vrlo simpatično i smiješno, a komuniciraju udarcima. Sve to je prikazano kroz humor i zabavu, te bi ih djeca vrlo lako mogla početi oponašati nakon odgledanog filma.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi majmunoliko čudovište i majmuni sa svjetlećim očima mogli biti zastrašujući.

Rječnik: Često se koriste pogrdne riječi poput glupan.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođeniji starijoj djeci.

osvrt napisala  Iva Brčić

 

(from left) Eep Crood (Emma Stone) and Dawn Betterman (Kelly Marie Tran) in DreamWorks Animation’s The Croods: A New Age, directed by Joel Crawford.

Ne propustite

Zanimljivosti

Kroz Nikicu progovaraju o svojem prijateljstvu, karijeri, te najviše o idealiziranom djetinjstvu ispunjenom nadama i snovima.

Zanimljivosti

Film prati prepredenog mačka koji se pokušava snaći u ljudskom svijetu i izvući što veću korist za sebe.

Zanimljivosti

Okosnica filma je zabranjena ljubav odraslih elementa vode i vatre, odnosno pripadnika različitih skupina.

Obitelj

Vampiri, čudovišta, kosturi, zombiji, ukleta kuća i skriveni jedrenjaci ovoj priči o odrastanju i prijateljstvu dodaju zanimljive likove i neobične situacije kroz koje vampir...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.