7 namirnica uz koje mršavite

Kad set već krenuli u borbu s kilogramima, bitno je za znati kako je put do mršavljenja posut brojnim slasnim preprekama, zato je korisno imati namirnice pomagače.

To je većinom zdrava hrana, bogata vitaminima, mineralima i praznim kalorijama! Napunite frižider i ostavu te do ljeta izgledajte mršavije i osjećajte se zdravije.

1. Borovnice

Već poznata super hrana prebogata antioksidansima koja se bori protiv masnoća u tijelu su borovnice. Možete ih grickati ili pak jesti s jogurtom.

2. Grejp

Ova pomalo gorkasta voćka ubrzava metabolizam i pomaže pri sagorijevanju masnoća u tijelu. Jedan grejp ili pak njegov cijeđeni napitak naime blokira enzime zadužene za pohranjivanje masnoća – zato naiskap i – mršavite!

3. Mango

Mango dolazi iz tropskih krajeva, izrazito je hranjiv i ukusan, a pritom pomaže i kod ubrzavanja metabolizma. Preporuča se pojesti tri voćke na dan.

4. Leća

Izvrsna je za smanjivanje trbuha jer sadrži proteine i vlakna koji stabiliziraju razinu šećera u krvi. Sprečava nakupljanje masnoća u tijelu.

5. Jogurt

Osobe koje krenu na dijetu u svoj jelovnik često uvrštavaju jogurt koji je po brojnim stručnjacima namirnica sa savršenim omjerom proteina, ugljikohidrata i masnoća. Jogurt uravnotežuje procese u tijelu te ne pridonosi debljanju.

6. Cimet

Specifični začin koji smiruje inzulin u tijelu je cimet. Također smanjuje kolesterol i krvni tlak. Ubacite ga u slatka jela te konzumirajte sa zobenim pahuljicama ili pak jogurtom.

7. Pistacio

Odlična namirnica u borbi protiv debljine je pistacio. Pomaže u kontroliranju razine glukoze i smanjuje želju za ugljikohidratima. Također sadrže veliku količinu dijetalnih vlakana i proteina zbog čega se osoba dulje vremena osjeća sitom.