Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Besplatne tai chi radionice

Vježbom do zdravijeg duha i tijela.

Od 1. do 12 veljače u organizaciji Do Centra iz Zagreb održava se besplatni tai chi chuana i chi kunga tečaj za početnike i napredne polaznike. Također, biti će organiziran i besplatan uvodni tečaj zdravstveno terapeutsko energetskih vježbi preventivnog karaktera.

Ove drevne i vrlo fine energetske metode, oslanjaju se na ideju poznavanja toka kruženja energije (chi) tijelom, kao što to čini i akupunktura te razrađenih koncepata yina i yanga, dvije elementarne suprotnosti, svugdje prisutne u prirodi. Pored uravnoteženja tjelesnih energija, ove metode upućuju i na otkrivanje čovjekovih još suptilnijih aspekata.

Sprečava stres

Kako ove metode postaju sve više poznate i cijenjene u svijetu, građani grada Zagreba na ovaj način mogu saznati više o terapeutskim vještinama i sve blagodati koje one sa sobom donose kako na fizičkom tako i na emocionalnom, energetskom i mentalnom planu. Za ove metode ne postoji dobna granica, lagane su za upamtiti, a njihovo je djelovanje na cijeli organizam od velike vrijednosti za svakog vježbača.

Tečajevi će se održavati u Sopotu,u sportskoj dvorani Građevinskog školskog centra na Aveniji Većeslava Holjevca 17, tijekom dva tjedna, od ponedjeljka do petka, s početkom u 18,30 sati, osim četvrtkom kada je u 20 sati. Voditelj programa je majstor Boro Ranitović. Jednako su dobro došli i početnici i napredniji vježbači svih dobnih skupina. Predbilježbe i detaljnije informacije možete dobiti isključivo na 095 90 121 05.
Rezultati su više nego uspješni, a poznavatelji ovih metoda tvrde kako se poboljšava cirkulacija, regulira tlak, jačaju vitalni organi, bolja je koordinacija pokreta, ispravljanje držanja tijela, regulaciju disanja i još puno toga dobrog za duh i tijelo.

Disciplinirano i ozbiljno bavljenje ovim metodama značajno pomaže u regulaciji stresa i depresije, kao značajnih faktora, koji u ovom modernom i sve više otuđenom svijetu utječu na homeostazu, odnosno na ukupno zdravstveno stanje osobe.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Uz male preinake u svakodnevici, lakše se diše!

Trudnoća

Potreba za željezom eksponencijalno raste tijekom trudnoće, a vrhunac doseže u trećem tromjesečju kada ne možete unijeti toliko željeza samo iz hrane bogate željezom!

Duh i tijelo

Oni koji su počeli pisati dnevnik zahvalnosti tvrde da usredotočenost na ono na čemu smo zahvalni pomaže prekinuti začarani krug negativnih misli.

Suncokreti na oblacima

Uvijek mi bude zanimljivo kako se po tim ženskim kavama često uzme jedna od neprisutnih prijateljica u usta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.