Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Pića protiv stresa

Nova energija i smirenje u čaši spasonosnih napitaka.

Došli ste kući nakon napornog radnog dana. Iscrpljeni ste, a pred sobom imate još obaveza i stres vam jednostavno ne da mira. Umjesto da posežete za nezdravim sokovima ili slatkišima koji će vas samo učiniti još nervoznijima, pokušajte s pićima koja smiruju i daju novu energiju:

1. Čaša mlijeka – sadrži triptofan koji metabolizmom izgrađuje serotonin i tako daje osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti. Mlijeko je osim toga bogato kalcijem, magnezijem i kalijem koji pridonose smanjenju krvnog tlaka.

2. Šalica vrućeg kakaa – topla pića povećavaju tjelesnu temperaturu i stvaraju osjećaj ugode koji se očituje i u mozgu. Važno je da koristite pravi kakao, a ne razne mješavine s puno šećera.

3. Crni čaj – istraživanje Sveučilišta College London pokazalo je da četiri šalice crnog čaja na dan kroz razdoblje od šest tjedana smanjuju razinu kortizola, hormona koji se luči za vrijeme stresa i uzrokuje psihičke i fizičke tegobe.

4. Zeleni čaj – bogat teaninom koji povećava sposobnost učenja i koncentraciju, smiruje živce i napetost, pogoduje sniženju krvnog tlaka te ublažava simptome PMS-a. Prema nekim istraživanjima utječe i na stvaranje dopamina, "hormona euforije".

5. Čaša hladne vode – povoljno djeluje na krvožilni sustav, odnosno prokrvljenost te stimulira endorfine koji stvaraju osjećaj sreće i zadovoljstva. Savršena kombinacija za opuštanje je čaša hladne vode uz kratku šetnju na svježem zraku.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Duh i tijelo

Potrebe za magnezijem se povećavaju tijekom rasta, trudnoće ili dojenja.

Duh i tijelo

Ples je i vrlo zdrav, pa je sigurno da će se partneri nakon plesa kući osjećati bolje.

Budi fit

10 napitaka koje biste trebali izbjegavati.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.