Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

5 dijetetskih napitaka

Pospješite učinkovitost dijete uz niskokalorične napitke.

Uspješnost prakticiranja dijete ovisi prvenstveno o smanjenom unosu kalorija u organizam. Većina ih se, ipak broji samo u hrani. No, mnogi napitci mogu sadržavati kalorija gotovo koliko i jedan obrok, pogotovo ona koja u kojima se nalaze velike količine šećera. Pored obične vode, postoje određene vrste napitaka, koje ne sadrže višak neželjenih sastojaka i koje mogu pomoći da dijeta bude još učinkovitija.

1. Hladni čaj od ljekovitog bilja


Pijte voćne biljne čajeve, kao što su onaj od borovnice, višnje ili bobičastog voća. Prije toga ih rashladite i nemojte ih zašećeriti. Osim što će vas njihov ugodan miris opustiti, ovakvi čajevi su izvrsnog okusa.



2. Omiljeni crni napitak – kava

Čista kava u čaši ima samo oko pet kalorija. Stoga, uživajte u omiljenom kofeinskom napitku, ali bez dodataka. Ono što će kavu učiniti kalorijskom bombom svakako su kremasti dodaci i velika količina šećera. Sljedeći put dok budete uživali u trač partiji, popijte kavu s minimalno šećera i bez vrhnja. Ako ste pak ljubitelj bijele kave, ulijte sojino mlijeko. 

3. Voda sa dodatcima


Ovakav napitak predstavlja osvježavajuće piće s najmanje kalorija. Ulijte u svoju čašu vode malo limunovog soka ili ubacite nekoliko kriški krastavca ili svježe metvice.



4. Voćni prirodni sokovi

Prilikom odabira dijetnog voćnog soka, uvijek pogledajte prehrambene informacije na poleđini proizvoda. Ako je sok napravljen od pravog voća i ne sadrži umjetne zaslađivače, onda je pravi izbor. Ovakav sok, potpuno prirodan, možete pripremiti i kod kuće. Sve što vam treba je vaše omiljeno voće i mikser.

Ukoliko volite dobru zabavu i izlaske, donosimo vam savjete o alkoholnim pićima koji nisu štetni poput većine i koji neće uništiti sav vaš trud u jednoj večeri. Za ljubitelje piva savjetujemo svijetle vrste. Osim što imaju manje kalorija, imaju i manje alkohola pa ćete duže ostati trijezni.

Bijelo vino
u 4 do 6 čaša ima čak 110 kalorija manje nego ostale sorte. Uvijek se možete odlučiti za martini, bilo protresen ili promiješan, jer kao suptilna mješavina gin – a s klasičnim dodatkom maslina ili limuna ukusan je i lagan. Mirno možete pijuckati i mojito jer ovo piće sadrži samo jednu žličicu šećera i čini dobru zamjenu visokokaloričnim koktelima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

Tada sam mislila kako me cijeli svijet gleda i vrišti da sam kurvetina. A što ćeš, neugodnjak!

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Jednostavno smo morali probati cijelu Anamaria liniju Vegan friendly & Lactose – free proizvoda: klasični Cappuccino s pripadajućim 2u1 i 3u1 miksevima koji se...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.