Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Vaše priče

Topla dobrodošlica u Kanadi

Operna pjevačica Antonela Malis piše o gostovanju u Kanadi.

Zajedno s Goranom Listešom, fenomenalnim virtuozom na gitari s kojim ove godine slavim jedanaestu obljetnicu suradnje nedavno sam gostovala na desetodnevnoj turneji po Kanadi. U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Napredak Goran i ja obišli smo Vancouver, Edmonton, Toronto i Hamilton.

Oduševila me topla dobrodošlica u toj hladnoj zemlji jer sam inače navikla na gostovanja diljem vrućeg Mediterana. Goran i ja najviše izvodimo napolitanske napjeve, no toplina srca zasigurno je nadoknadila hladnoću koja nas je dočekala na udaljenom sjeveru.

Ovoga puta nismo nastupali s repertoarom mediteranskih pjesama, već smo pripremili glazbu hrvatskih skladatelja, priređenih za solo glas i gitaru, kako bismo naše iseljenike podsjetili na domovinu. Na programu su bila djela Hatzea, Tijardovića, Gotovca, Padovca, Dore Pejačević, a originalni hrvatski napjevi dotakli su srca brojnih iseljenika koji su se davne 1950. godine odselili u Kanadu. Nastupali smo i u hrvatskim crkvama diljem tih gradova, a imali smo osjećaj kao da se gradovi međusobno natječu koji će nas ugodnije dočekati i ugostiti.

Viseća adrenalinska bomba


U Kanadi me oduševilo nepregledno prostranstvo Pacifika i Capilano Stone Bridge, smješten u nekadašnjem indijanskom rezervatu, a današnjem nacionalnom parku Capilano George šumi, u blizini Vancouvera. Ovaj kameni most izvanredna je atrakcija, jer visi 70 metara iznad Capilano rijeke, a podržavaju ga samo dva čelična stupa. Po mostu istovremeno mogu šetati 1.300 ljudi, što je prava adrenalinska bomba.

Kao ženu i ljubiteljicu dobrog šopinga, nezaboravno iskustvo bio mi je i posjet najvećem svjetskom šoping centru Moll u Edmontonu. Uz mnogobrojne luksuzne dućane, restorane i kafiće tu su i toplice, bazeni, lunapark, a možete i kušati hranu sa svih strana svijeta. Za samo 200 kanadskih dolara, što je otprilike 800 kuna, možete se obući od glave do pete i biti potpuno šik!


Mokri na Niagarinim slapovima

Još jedna znamenitost koju svakako morate posjetiti je CN toranj u Torontu, visok 550 metara, vladar neba u Torontu i jedan od simbola Kanade. Više od 30 godina je bio najviši samostojeći toranj na svijetu, ali ga je pretekao Burj u Dubaiju. Do samog vrha dolazite prozirnim liftom iz kojeg gledate grad pred sobom i putujete u neslućene visine. U tornju se nalazi i kružni restoran proziran na svih 360 stupnjeva. Posjetite li ga, možete reći da ste objedovali s anđelima.

Tijekom boravka u Kanadi posjetili smo i slapove Nijagare, fantastične slapove na granici sa SAD-om. Na ovom mjestu shvatit ćete što je prava moć prirode, ali i mašta onoga koji ju je stvarao.

Prskanje vode s Nijagarinih slapova možete doživjeti samo s kanadske strane, a ja sam doista imala sreću da vidim to čudo prirode. Goran i ja od snage vode bili smo mokri do gole kože. Ta će mi uspomena snage prirode, ali i salvi smijeha i istinske radosti ostati dugo u sjećanju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Gotovo sve turističke atrakcije imaju brojne pozitivne recenzije, ali i mnogo negativnih pa se često pitate je li neka vrijedna posjete.

Putovanja

Otputovati negdje sve više znači posvetiti se sebi, pratiti vlastiti tempo i potrebe i što više se udaljiti od užurbane svakodnevice.

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Putovanja

Radnja druge sezone premjestila se s Havaja na sjeveroistočnu obalu Sicilije, a objavljeno je da će se treća sezona, za koju postoje velika očekivanja,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.