Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Vaše priče

Topla dobrodošlica u Kanadi

Operna pjevačica Antonela Malis piše o gostovanju u Kanadi.

Zajedno s Goranom Listešom, fenomenalnim virtuozom na gitari s kojim ove godine slavim jedanaestu obljetnicu suradnje nedavno sam gostovala na desetodnevnoj turneji po Kanadi. U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Napredak Goran i ja obišli smo Vancouver, Edmonton, Toronto i Hamilton.

Oduševila me topla dobrodošlica u toj hladnoj zemlji jer sam inače navikla na gostovanja diljem vrućeg Mediterana. Goran i ja najviše izvodimo napolitanske napjeve, no toplina srca zasigurno je nadoknadila hladnoću koja nas je dočekala na udaljenom sjeveru.

Ovoga puta nismo nastupali s repertoarom mediteranskih pjesama, već smo pripremili glazbu hrvatskih skladatelja, priređenih za solo glas i gitaru, kako bismo naše iseljenike podsjetili na domovinu. Na programu su bila djela Hatzea, Tijardovića, Gotovca, Padovca, Dore Pejačević, a originalni hrvatski napjevi dotakli su srca brojnih iseljenika koji su se davne 1950. godine odselili u Kanadu. Nastupali smo i u hrvatskim crkvama diljem tih gradova, a imali smo osjećaj kao da se gradovi međusobno natječu koji će nas ugodnije dočekati i ugostiti.

Viseća adrenalinska bomba


U Kanadi me oduševilo nepregledno prostranstvo Pacifika i Capilano Stone Bridge, smješten u nekadašnjem indijanskom rezervatu, a današnjem nacionalnom parku Capilano George šumi, u blizini Vancouvera. Ovaj kameni most izvanredna je atrakcija, jer visi 70 metara iznad Capilano rijeke, a podržavaju ga samo dva čelična stupa. Po mostu istovremeno mogu šetati 1.300 ljudi, što je prava adrenalinska bomba.

Kao ženu i ljubiteljicu dobrog šopinga, nezaboravno iskustvo bio mi je i posjet najvećem svjetskom šoping centru Moll u Edmontonu. Uz mnogobrojne luksuzne dućane, restorane i kafiće tu su i toplice, bazeni, lunapark, a možete i kušati hranu sa svih strana svijeta. Za samo 200 kanadskih dolara, što je otprilike 800 kuna, možete se obući od glave do pete i biti potpuno šik!


Mokri na Niagarinim slapovima

Još jedna znamenitost koju svakako morate posjetiti je CN toranj u Torontu, visok 550 metara, vladar neba u Torontu i jedan od simbola Kanade. Više od 30 godina je bio najviši samostojeći toranj na svijetu, ali ga je pretekao Burj u Dubaiju. Do samog vrha dolazite prozirnim liftom iz kojeg gledate grad pred sobom i putujete u neslućene visine. U tornju se nalazi i kružni restoran proziran na svih 360 stupnjeva. Posjetite li ga, možete reći da ste objedovali s anđelima.

Tijekom boravka u Kanadi posjetili smo i slapove Nijagare, fantastične slapove na granici sa SAD-om. Na ovom mjestu shvatit ćete što je prava moć prirode, ali i mašta onoga koji ju je stvarao.

Prskanje vode s Nijagarinih slapova možete doživjeti samo s kanadske strane, a ja sam doista imala sreću da vidim to čudo prirode. Goran i ja od snage vode bili smo mokri do gole kože. Ta će mi uspomena snage prirode, ali i salvi smijeha i istinske radosti ostati dugo u sjećanju.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Putovanja

Virovitica je postala peti grad u Hrvatskoj s asfaltiranim pupmtrack poligonom.

Zanimljivosti

Dan otvorenih vrata Yamaha Music School Zagreb, 21. listopada od 12 do 20 sati, prilika je za isprobavanje jedinstvenih Yamaha Music School popularnih glazbenih...

Putovanja

Film neće samo uključivati uzbudljivu akciju, nego će se i odvijati u nekim od najspektakularnijih i najnevjerojatnijih odredišta na svijetu.

Putovanja

Najljepše od Zlatne Slavonije – grožđe, vinogradi, polja, zlatna žitnica, zeleni Papuk, pet planina, pet gradova i pet općina inspiracija su novog, modernog marketinškog...

Advertisement