Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Prave aktivnosti za lijepe noge

Da biste imali lijepe noge nije nužno neophodno jako puno muke.

Da biste imali lijepe noge nije nužno neophodno jako puno muke. Promjena svakodnevnih navika i uvođenje nekih zabavnih aktivnosti mogu napraviti čuda za tonus vaših nogu. Najvažnije je kretanje i izbjegavanje predugog sjedenja kao i križanja nogu kad sjedite.

Ovih nekoliko zabavnih aktivnosti daju jednako dobre rezultate kao i ciljane vježbe u teretani.

1. Hodanje

Pješačite na posao, od auta do kuće i posla i obavezno koristite stepenice umjesto dizala. Hodanje po stepenica je odlično za istovremeno toniranje svake grupe mišića u nogama. U rukama nosite vrećice namirnica, rasporedite jednaku težinu u svaku ruku, a tako možete vježbati tijekom kupovine s punim košarama i dok pješačite kući ili hodate po stepenicama. Hodanje poboljšava cirkulaciju.

2. Vožnja bicikla

Vožnja biciklom na posao ili u slobodno vrijeme odlična je vježba za noge, ali ako niste u mogućnosti voziti bicikl u gradu dobra zamjena je sobni bicikl ili steper. Ova vježba je dobra za mišiće lista, ali jača i bedra.

3. Ples

Zabavna aktivnost u paru i u društvu, ali i kad ste sami kod kuće. Upalite glazbu po svom ukusu i dajte si oduška kad vas nitko ne gleda. Ako volite izlaziti u klubove, plešite satima u visokim potpeticama. Plesom oko šipke, trbušnim plesom i salsom ćete održavati kondiciju, a i odlično se zabaviti.

4. Kod kuće vježbajte uz DVD

Joga i pilates su odlični za noge. Joga zahtijeva dugo zadržavanje određenog dijela tijela u istom položaju što jača i tonira mišiće, a u pilatesu je potrebno ponavljanje određenog pokreta, a to također učvršćuje mišiće. Ako vam trenutačno kućni budžet ne dozvoljava da upišete neku od ovih aktivnosti u specijaliziranim fitness studijima, postoje DVD tutorijali pomoću kojih možete vježbati i kod kuće. Sve što vam treba je dobra volja i samodisciplina.

5. Igra s djecom na igralištu

Ako imate djecu onda znate da je trčanje za njima i igranje dobra tjelesna aktivnost. Iskoristite sprave na dječjim igralištima za vježbanje.

6. Preskakanje konopa

Ova zabavna aktivnost koja vraća u djetinjstvo vrlo je zdrava i fantastična za noge.

rope-jumping-1639527_960_720

7. Plivanje i trčanje

Jedna od najboljih sportskih aktivnosti za mišiće cijelog tijela pa tako i za noge je plivanje. A trčanje po brdovitim terenima daje najbolje rezultate.

8. Timski sportovi

Nije jednostavno skupiti nekoliko žena za formiranje ekipe za neki timski sport, ali kad god imate priliku nemojte propustiti uklju

Pročitajte još

Budi fit

Predstavljamo vam deset sportova koji će vam u tome najbolje i najbrže pomoći.

Seks

Poboljšajte stanje u postelji!

Budi fit

Koji ste tip osobe kada je vježbanje u pitanju? Naš test će vam pomoći kojoj biste se vrsti vježbi trebali okrenuti za postizanje najboljih...

Trendovi

Vodeći globalni fitness brend Reebok lansirao je nove Classic Leather Legacy tenisice inspirirane njihovom retro lifestyle siluetom za trčanje.

Advertisement