Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Vaše priče

Američka kabina za presvlačenje

I baš kad sam pomislila da me više ništa ne može iznenaditi u Americi, eto nešto novo.

Otkrila sam jedan novi dućan s dizajnerskom robom koja je nešto povoljnija nego inače i odlučila isprobati par stvari. Odabrala sam par haljinica, majicu Diane von Furstenberg i tigrasti kupaći kostim Calvin Klein s tankinijem te krenula u kabinu za presvlačenje. Tamo, kao i u svakom dućanu, stajala je gospođa koja broji komade, dala mi je broj i ja sam krenula u svoju kabinu.

Odmah mi se nešto učinilo čudno, samo dvoja vrata za kabine i hodnik sa velikim zastorom. Zastala sam da pričekam svoj red za ulazak u kabinu. Odjednom iza mene dođe još pet-šest žena koje ravno prođu mimo mene i odu iza velikog crvenog zastora. Zaustavim jednu djevojku i zbunjeno je upitam jesu li ovo jedine dvije kabine, a ona mi odgovori:”Ne ovdje je još jedna velika za sve”. Drage moje, iza tog velikog crvenog zastora je ogromna prostorija puna ogledala i golih žena koje se sve skupa svlače i oblače!

Pod neonskom rasvjetom

Bila sam u šoku i mislim da sam još uvijek… Žene svih godina, njih 15-ak od 17 do 70, pod gotovo neonskim svjetlom koje obasjava svaku nakupinu celulita i ističe svaku nesavršenost, bez problema jedna drugu savjetuju i komentiraju izabrani odjevni predmet. Nikad se prije nisu vidjele, niti će vjerojatno.

Zastala sam i nisam bila sigurna da li da uđem. Sigurno sam par sekundi stajala tako nepomično i samo gledala prizor. Slegnula sam ramenima, uzdahnula, skupila svu svoju shoppingholičarsku hrabrost i krenula unutra.

Objesila sam svoje četiri krpice i stala se sramežljivo presvlačit. Probala sam plavu ljetnu haljinu i nisam bila sigurna kako mi stoji. Gospođa pored mene probavala je na sebi jednu crnu pamučnu koja mi se svidjela. Bez da sam je išta pitala, ljubazno mi se nasmiješila i rekla kako joj se ta baš sviđa jer u njoj ne mora nositi grudnjak(!?), ali da meni moja jako dobro stoji i da bi je ona na mom mjestu kupila. A što sam mogla nego smo reći hvala i nasmiješit se.

A onda problem, kako da isprobam taj savršeni kupaći kostim!? Moram! Ne idem van bez da ga probam!

A što mogu, kad one meni pokazuju svoj celulit, i ja ću njima moj… Spretno sam ga obukla ispod haljine i potom je hrabro skinula. Ogledalo je bilo nemilosrdno. Taj kostim nije više izgledao tako svršeno…

Razmjena komentara

Gospođa me opet pogledala bez da je trepnula i rekla da joj se sviđa uzorak, ali da mi gornji dio malo “puše” oko struka. Uh…. Sad sam joj stvarno bila zahvalna. Čak mi je bilo drago da mi netko objektivno, iskreno i dobronamjerno kaže kako izgledam. Nisam mogla ne vidjeti da joj košulja koju ona isprobava stvarno dobro pristaje, i nisam joj to mogla ne reći. Bila je tako sretna, i zahvalila mi je što sam joj pomogla izabrati .Još mi je rekla kako će u njoj ići na ples sa svojim suprugom i da želi biti lijepa. Obukla sam se i zbunjeno napustila tu čudnu prostoriju.

Sad se pitam kako bi bilo imati takvu kabinu u nekom dućanu u Zagrebu, kakva bi atmosfera tamo bila s obzirom na zatvoreniji zagrebački mentalitet? Ili zamislite da uđete i počnete se presvlačiti, a tamo vaša prijateljica iz djetinjstva drugog imena “Radio Mileva” bez ijednog grama celulita… Ahhh… Odmah vam ubije šoping zanos.

Eto, još jedno novo iskustvo koje ću sigurno dugo pamtiti. Ima puno gorih stvari u životu, a ovo je na kraju ispalo simpatično i otvorilo mi je pogled na neke drugačije ljudske navike. Mislim da ću opet ići u taj dućan i kulerski otići u tu kabinu. Ali, sigurno neću isprobavati kupaće kostime.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Fashion report

Dolaskom ljeta i vrućina, biramo laganije materijale i odjeću koja dopušta koži da diše. Savjetujemo da svakako nosite što svjetlije boje i lagane materijale.

Fashion report

Preko 3000 modnih marki sniženih do 80%, više od 500 novih ponuda svaki dan i besplatan povrat samo su neke od pogodnosti BestSecret trgovine.

Duh i tijelo

10 koraka do jednostavnijeg života uz minimalistički lifestyle.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.