Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Video box 2

Bijela kraljica, epska saga o ljubavi i požudi, zavođenju i prevari, izdaji i ubojstvu

Radnja ove višeslojne epske sage smještena je u Englesku 15. stoljeća, snimljena je na lokacijama u Belgiji, dok je scenarij napisan na temelju niza povijesnih romana Philippe Gregory „Rat rođaka“.

Epic Drama, nakon brojnih visokokvalitetnih međunarodnih povijesnih dramskih projekata, donosi vam seriju BIJELA KRALJICA. Radnja ove višeslojne epske sage smještena je u Englesku 15. stoljeća, snimljena je na lokacijama u Belgiji, dok je scenarij napisan na temelju niza povijesnih romana Philippe Gregory „Rat rođaka“ (Bijela kraljica, Crvena kraljica i Nesuđena vladarica, knjigoljupci – pogledajte na Znanje.hr).

Serija je nominirana za nekoliko nagrada – tri Zlatna globusa, četiri Emmyja i nagradu People’s Choice – a ekskluzivnu će premijeru imati na programu Epic Drama, srijedom u 21:00 sat od 3. veljače, dok finale sezone možete pogledati 7. travnja.

Tri žene

Bijela kraljica očaravajući je prikaz jednog od najdramatičnijih i najturbulentnijih razdoblja engleske povijesti. Priča je to o ljubavi i požudi, zavođenju i prevari, izdaji i ubojstvu, ispričana na jedinstven način s gledišta tri različite, ali podjednako nepokolebljive žene – to su Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort i Anne Neville. U svojoj potrazi za moći, one kuju zavjere te manipulacijama i zavođenjem pokušavaju doći do engleskog trona.

 

 

Godina je 1464., prije nego što će dinastija Tudor zavladati državom, a Engleskom bjesni rat o tome tko je legitimni kralj. Riječ je o ogorčenom sukobu dviju strana iste obitelji, kuće York i kuće Lancaster. Mladi i privlačni Edward IV. iz kuće York okrunjen je za engleskog kralja uz pomoć vrhunskog manipulatora, Lorda Warwicka zvanog „Krunitelj“. Ali nakon što se Edward zaljubi u Elizabeth Woodville, najljepšu ženu u državi i pučanku iz kuće Lancaster, urušavaju se Warwickovi planovi o kontroliranju engleskog trona. Dolazi do nasilne, riskantne borbe između Elizabeth, njezine najžešće protivnice, Margaret Beaufort iz kuće Lancaster, i Anne Neville, koja je pod utjecajem oca željnog moći. Sve je spremno za dramatičnu borbu za prevlast u kojoj žene povlače gotove sve konce.

Zvjezdana glumačka postava

U zvjezdanoj glumačkoj postavi su Rebecca Ferguson (Nemoguća misija, Najveći showman) kao Elizabeth Woodville, Max Irons kao Edward IV. (Condor, Djevojčica sa šibicama, Tutankamon), James Frain (Sherlock i Watson, Star Trek: Discovery) kao grof od Warwicka, Amanda Hale (Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera) kao Lady Margaret Beaufort, Janet McTeer (Ozark) kao Jacquetta Woodville, Faye Marsay (Igra prijestolja) kao Lady Anne Neville i Aneurin Barnard (Dunkirk) kao Richard, vojvoda od Gloucestera.

 

 

Bijela kraljica, čiju premijeru možete pogledati na programu Epic Drama 3. veljače u 21:00 sat, dojmljiva je priča o ljubavi, lažima, obmani i smrti: igra prijestolja koja je doista odigrana te je odlučila o sudbini Britanije.

Kasnije ove godine na isti program stiže i njezin nastavak, Bijela kraljevna, kao i treći dio trilogije, Španjolska kraljevna.

Ne propustite

Zanimljivosti

Jer nismo samo supruge, majke i kraljice

Zanimljivosti

U seriji Agatha Christie: Ubiti je lako, s Davidom Jonssonom u glavnoj ulozi Lukea Fitzwilliama, očekuje nas fascinantna kombinacija pozorne kinematografije, izvanrednog dizajna kostima...

Zanimljivosti

Uoči premijere serije Jadnici, imali smo priliku razgovarati s glavnim junacima priče

Zanimljivosti

Uoči druge sezone serije Dalgliesh koja se premijerno prikazuje na programu Epic Drama, imali smo priliku razgovarati s Carlyss Peer koja u seriji Dalgliesh...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.