Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Čokoladna salama za ovisnike o čokoladi!

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi. Odlično i jako dekorativno izgleda i u kombinaciji s drugim vrstama kolača, npr. na nekom rođendanskom, božićnom, novogodišnjem ili svadbenom tanjuru, kako to najčešće i biva.

Sastojci :

  • 250 g integralnih keksa McVities
  • 2 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 Bourbon vanilin šećer
  • 110 g maslaca
  • 50 g kakaa za kolače
  • 25 g sjeckanih neslanih pistacija
  • 1 šalica blanširanih i kratko preprženih na tavi lješnjaka
  • 2-3 žlice amaretta ili po želji ruma
  • šećer u prahu

Postupak :

  1. Kekse sameljite, najbolje u multipraktiku ili u plastičnoj vrećici za zamrzavanje uz pomoć valjka. Dobro izmrvite u sitne mrvice.
  2. Na pari iznad lonca s ključalom vodom istucite jaja sa šećerom i Bourbon šećerom. Dodajte maslac i kakao za kolače. Dobro izmiješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati. Tada maknite sve s vatre i umiješajte mljevene kekse, sjeckane pistacije i popržene blanširane lješnjake. Smjesa neka bude kompaktna.
  3. Uz pomoć papira za pečenje oblikujte ju u valjak (salamu) . Tada ju omotajte u komad prianjajuće prozirne folije, te ju valjajte od radnu površinu kako bi salama bila lijepo oblikovana. Umotajte ju još i u bijeli papir za pečenje. Takvu čokoladnu salamu stavite u hladnjak i ostavite najbolje preko noći.
  4. Kad je salama dovoljno rashlađena maknite foliju i uvaljajte je ili premažite šećerom u prahu. Čokoladnu salamu narežite na ploške i poslužite. Čuvajte ju baš poput prave salame u hladnjaku.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Jednostavna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade.

Gastronomija

Đumbir nije nešto što bi moja mama i moja none nekada koristile u svojim kolačima, ali mijenjaju se i vremena, a i generacije.

Gastronomija

Zahvaljujući neodoljivoj kombinaciji karamele i čokolade, torta je kao stvorena za zimu pred nama.

Gastronomija

Mirisan vrući napitak za hladne dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.