Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Crveno meso za zdravu prehranu

U prehranu uključite svježe i ukusno meso bogato proteinima i željezom.

U današnje vrijeme iznimno je bitno birati sigurne i provjerene namirnice, no pitanje je kako provjeriti podrijetlo neke namirnice i što je jamstvo da će namirnica sigurna i zdrava stići do našeg stola. Zakon o hrani obvezuje proizvođače na uspostavu sustava praćenja (sljedivosti) koji će omogućiti praćenje namirnica od uzgoja, prerade i proizvodnje sve do distribucije na police trgovina.

PIK Vrbovec uložio je znatna sredstva u modernizaciju svoje proizvodnje kako bi bio ukorak s potrebama svojih potrošača, ali i najnovijim tržišnim trendovima. Već na farmama sve se životinje označuju ušnim markicama, a podaci se unose u putni list koji kontrolira Hrvatska poljoprivredna agencija.
.Sljedivost kao garancija

Daljnji tijek proizvodnje i prerade mesa prati LOT broj, kao dokaz sljedivosti svakog komada mesa. On je ujedno i jamstvo kvalitete i sigurnosti jer se u svakom trenutku može, provjerom unatrag, utvrditi o kojoj je ulaznoj sirovini riječ. Opisani proces dokaz je primjene sustava sljedivosti kojom se PIK Vrbovec s pravom ponosi. No, sljedivost nije jedina prednost PIK svježega crvenog mesa.

Hladnim lancem, koji prati cijeli put mesa od ulaska u proizvodnju do polica u trgovinama, svaki komad PIK svježeg mesa zadržava sve nutritivne vrijednosti, kvalitetu i zdravstvenu ispravnost. Time dodatno pridonose i uvedeni sustavi kvalitete ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 te izvozni broj HR-10, sustav HACCP te stalna veterinarska kontrola.Još je jedna prednost PIK svježeg mesa tehnološki postupak pakiranja u ambalažu u kontroliranoj atmosferi, zbog čega meso znatno dulje zadržava svoju kvalitetu i svježinu.  Takvim načinom proizvodnje dobiveno je svježe, zdravo i sigurno meso koje bi se na vašem stolu trebalo naći najmanje 3 puta tjedno.

Nemojte zaboraviti da PIK svježe crveno meso:
  • ima visok udio željeza u obliku u kojem se čak do 35% može apsorbirati u našem organizmu
  • sadrži prosječno 0,14mg tiamina (vitamina B1) u 100 g
  • u 100 g sadrži čak 25 g proteina
  • ima dokazivu sljedivost, higijenski je ispravno, svježe i ukusno
Budite pametni, jedite PIK crveno meso!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Ako želite lijepu kožu, jake mišiće i kosti i lijepu kosu, ne zaboraviti svakog dna u organizam unositi proteine.

Budi fit

Kada govorimo o klasičnoj DASH dijeti, to je nutricionistički uravnotežen plan prehrane koji uključuje cjelovite žitarice, mahunarke, voće i povrće, nemasno meso, perad, ribu...

Gastronomija

Lubenica je osvježavajuće i niskokalorično voće i odličan borac protiv ljetnih vrućina. Ovo ljeto konzumirajte ju na profinjeniji način- kao sorbet!

Beauty report

Evo nekoliko navika koji su najbolje sluge lijepog izgleda.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.