Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

SheRULES

Dobročiniteljica na motoru

Ona je mlada poslovna žena, Zadranka, plavuša, ponosna vlasnica čupavog crnog psa…

Ona je također vlasnica narančastog mačka, kreativac, a što ju zaista čini drukčijom od ostalih – ona je bajkerica! Željku Hofman većina u Zadru poznaje kao veselu curu kratke plave kose, vječito složenu u ludu frizuru, britkog jezika i koja za svakog može pronaći idealan dar za dragu vam osobu. No, u slobodno vrijeme nećete ju gotovo ni prepoznati, jer obučena u crnu kožnu jaknu s crnom kacigom na glavi kraj vas će projuriti na svojoj Apriliji Pegaso na putu za neku destinaciju koja vrvi ljepotama prirode.

– Ljubav prema motorima počinje od vremena kad je postalo popularno voziti skutere. Svaki sam ih dan gledala u izlogu trgovine kod "Lipotice" i ispirala mozak roditeljima koji su na kraju popustili. Uvjet je bio položeni vozački ispit nakon čega sam dobila Energy od 50 ccm,- svoju priču o ljubavi prema motorima započinje Željka.

Velika cura – veliki motor

– S vremenom kako sam i sama rasla, rasla je i ljubav prema većoj kubikaži, dakle i prema većim motorima. Kad sam se zaposlila, vrijedno štedjela i bila strpljiva, kupila sam svoju prvu Apriliju Pegaso od 650 ccm,– nastavlja zadarska bajkerica.

Pokušali smo doznati zbog čega se jedna cura od nepunih 1.70 m visine zaljubila u velike, jake motore koji bi po mišljenju većine bili hobby rezerviran za muškarce.

– Ono zbog čega vozim je teško opisati nekome tko ne vozi, ali najvjerojatnije je slično onom adrenalinu zbog kojeg se alpinisti penju na planine, ljudi skaču bungee i slično. To je poseban osjećaj, kombinacija straha, uzbuđenja i prije svega poštovanja prema dvokolnom ljubimcu,- za She.hr ispričala je jedna od zadarskih bajkerica koje se inače može nabrojiti na prste jedne ruke.

Reakcije sugrađana – oduševljeni i skeptici

– S obzirom da sam uglavnom kamuflirana, u crnoj jakni, trapericama, sa crnom kacigom i rukavicama, ne vidi se na prvi pogled da vozi cura, no kad i shvate tko je – reakcije su raznolike, od oduševljenja do skepticizma. Čula sam komentare kako ja to ne mogu, kako će me motor zbog veličine prevaliti, no navikla sam i ne obazirem se, već vozim. Vožnja motora za mene je neopisiv “”gušt””. Što se tiče velikih motora i žena na njima, mogu samo reći nije sve u snazi i muškosti.Najbitnija je sama želja i onda je sve ostvarivo.

Nedavno je Željka postala članica internetskog foruma Apriliabase na kojem se okupljaju svi ponosni vlasnici istoimenog motora. Tamo se druže, dopisuju i dogovaraju zajedničke izlete i vožnje. Članova ima svih godišta, ali je samo pet cura.

Bajkeri u ulozi Djeda Božićnjaka

– Na forumu se osjećam kao dio jedne male obitelji. Iako se dobro ne poznajemo atmosfera je uvijek odlična, pišemo od svemu, od šala do planova. Za blagdansko vrijeme odlučili smo napraviti akciju darivanja djece u Domu za djecu “”I. B. Mažuranić”” u Lovranu. Skupili smo novce, kupili darove i uoči Božića na motorima idemo prema Istri podijeliti ih i uživati u veselju na dječjim licima.

Željka je inače vlasnica darovnog dućana i novinskog kioska. Sama vodi svoj "biznis" i u njemu pronalazi mnogo razloga i načina za kreativnost. Nerijetko njeni sugrađani i kada kupe poklon na drugom mjestu dođu k njoj na jedinstveno zamatanje. Ima Željka i planove za još jedan posao u kojem bi još više dala mašti na volju.

– Volim raditi s ljudima, jer koliko to može biti teško, toliko mogu i uljepšati dan. Jako volim raditi s rukama, a posebno izrađivati poklončiće za drage osobe. S obzirom da jako volim cvijeće, razmišljam da otvorim i svoju cvjećarnu u kojoj bi imala još više materijala za oblikovanje stvari koje razveseljavaju one koji poklanjaju i koji primaju-, zaključila je Željka Hofman, bajkerica iz Zadra.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Zanimljivosti

Ulaskom u sezonu raznih svečanosti velika je mogućnost da vas trenutno zovu svugdje i da ćete u nadolazećim tjednima i mjesecima biti gost na...

Moj dom

Sa sigurnošću možemo reći kako ne postoji niti jedan razgovor posljednjih dana u kojem se barem jednom nije spomenula tema božićnog ludila.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.