Jedna od meni najdražih industrijskih čokoladica, punjena kokosom, sada i u domaćoj izradi, u potpunosti je dostojna njenom pravom originalu. Pravi, vrhunski kokos užitak preliven čokoladom, a nazvan po engleskom ratnom brodu iz 1878.godine, odnosno po otoku Bounty, jednom iz skupine otoka na Tihom oceanu (Fiji) pored Novog Zelanda, s kojeg potječu tadašnji putnici, odnosno pobunjenici na brodu.
Potrebno:
1 dcl slatkog vrhnja
250 g margarina ili maslaca s okusom
slatkog vrhnja
300 g šećera
250 g kokosovog brašna
Za glazuru:
150 g tamne ili mliječne čokolade
80 g maslaca ili margarina
Postupak:
Just Good Food
Potrebno:
1 dcl slatkog vrhnja
250 g margarina ili maslaca s okusom
slatkog vrhnja
300 g šećera
250 g kokosovog brašna
Za glazuru:
150 g tamne ili mliječne čokolade
80 g maslaca ili margarina
Postupak:
- Šećer, margarin i slatko vrhnje otopiti na laganoj vatri, a za tim pojačati temperaturu da smjesa provri. U vruću smjesu dodati kokosovo brašno i dobro izmiješati.
- Manji lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i izliti smjesu, izravnati lopaticom za kolače kako bi kocke bile uredno ujednačene. Ostaviti u hladnjaku najmanje 2h, da se smjesa dobro stegne.
- Izvaditi kolač iz lima i lagano skinuti pek papir. Na dasci za rezanje i čistom pek papiru izrezati kocke ili minjone i vratiti ponovno na hladno dok se radi glazura.
- Kocke ili minjone preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se stegnu. Takve po želji još jednom dekorativno ukrasiti otopljenom čokoladom.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login