Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Fit uz treninge s psom

Vlasnici pasa vježbaju više šetajući svoje ljubimce nego osobe koje ide u teretanu.

U prosjeku šeću sa psom dva puta dnevno po 24 minute, što je ukupno 5 sati i 38 minuta tjedno. Uz sve to prosječni vlasnik izvodi psa tjedno i na tri duge šetnje, čime se dobiva još dodatna 2 sata i 33 minute aerobnog vježbanja.

Oni koji nemaju psa tjedno potroše na vježbanje samo sat i 20 minuta, bilo u teretani bilo da džogiraju. No čak 47 posto osoba priznalo je da uopće ne vježba.

Studija koja je provedena na 5000 Britanaca, uključujući 3000 vlasnika pasa, pokazala je da 57 posto ispitanih šetnju s psom vidi kao glavni oblik vježbe. Više od 3/4 izjasnilo se kako bi radije izašli u šetnju s psom nego u teretanu.

Istraživanje je pokazalo da posjedovanje psa potiče ljude na svakodnevno vježbanje. Naime 60 posto vlasnika pasa priznalo je da uvijek idu u šetnju sa svojim ljubimcem, čak i ako su u stisci s vremenom. Više od polovice ispitanih smatra da je šetnja s psom također dobar način za upoznavanje novih ljudi.


www.metro-portal.hr
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Aktivnosti koje će vam osigurati manji konfekcijski broj.

Kućni ljubimci

Prva godina života ključna je za zdravlje pasa.

Budi fit

Tijelo 50-godišnjaka nije isto kao tijelo 20-godišnjaka; ne možete ga gurati na isti način na koji ste to činili nekad, niti biste trebali, ako...

Budi fit

Postoje neke stvari koje su zapravo vrlo logične i najčešće se spominju, a provjerili smo i sa stručnjakom

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.