Priznat ćemo vam nešto. Kad dođemo na odjel delikatesa, uvijek, ali uvijek prvo naručujemo čajnu. Zašto čajna kobasica? Pa zato jer je fina. Imate ljude koji vole šunke, neki vole suhomesnato, a neki vole baš ovakav tip nareska. I tu nema kompromisa.
Naziv “čajna kobasica” nastao je sredinom 19. stoljeća u malom baltičkom gradu Rugenwaldeu, a izveden je izravno iz navike serviranja sendviča pripremljenih od te kobasice u isto vrijeme kada se servirao i čaj.
Čajna nam je idealna za doručak… i večeru… i svaki zamislivi obrok u međuvremenu, ali naročito ju volimo posluživati gostima. Znate ono, složite lijepu platu, stavite neke masline ili kisele krastavce u sredinu i tako. Pri slaganju plate važno je biti kreativan, ali više od svega znati kako narezati koji narezak, jer ako ga narežete krivo riskirate da se, primjerice, raspadne, ispadne žilav i sl.
Prijedlozi za serviranje
Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.
Čajna kobasica poslužuje se uz razne polumasne sireve, majonezu i svježe povrće, a ljubitelji jačeg okusa poslužit će ju uz ajvar ili kisele krastavce. Crno vino za preporuku? Plavac mali, a volite li bijelo vino preporučamo Graševinu, Traminac ili Portugizac.
SPONZORIRANI ČLANAK
You must be logged in to post a comment Login