Hrana koju konzumiramo ili pak izbjegavamo može uvelike utjecati na proces starenja tijela, a posebice našeg najvećeg organa – kože. Prerađena hrana dostupnija u svakodnevnom životu bogata je kalorijama, a siromašna nutrijentima, što naravno utječe na opće stanje organizma.
Kako bismo zadržali mladolikost, potrebno je hraniti se namirnicama bogatima antioksidansima kao što su vitamini A, C i E te selen, cink i karotenoidi. Na vašem tanjuru zdravlja bi se tako trebale naći namirnice poput špinata, mrkve, rajčica, lješnjaka i grožđa.
Zbog čestog konzumiranja prerađene hrane poput biljnog i suncokretovog ulja, jaja i mesa naše tijelo je preplavljeno Omega 6 masnim kiselinama čija razgradnja dovodi do upalnih procesa i tumora. Kako bi tijelo dovelo u ravnotežu, potreban je veći unos Omega 3 masnih kiselina. Njih ćemo pronaći u morskim plodovima, bademima i maslinovom ulju.
Osim potrebne ravnoteže organizma Omega 3 masne kiseline utječu na zdravlje i ljepotu kože. One tvore svojevrsnu staničnu membranu te propuštaju vodu i nutrijente, a zaustavljaju otrove. Također štite od negativnog sunčeva zračenja.
Tijelo za bolje funkcioniranje treba energiju, a ona se nalazi u namirnicama s određenom količinom vitamina B12 – kojim je bogata hrana životinjskog podrijetla. U svoj dnevni meni ubacite piletinu, mliječne proizvode i govedinu. Na taj način će vaš organizam biti bogat energijom te će kisik kroz krv brže dolaziti do stanica čineći ih zdravijima.
Za mladolikost organizma je naravno potrebno unositi što više vode kako bi se lakše otpuštali otrovi iz tijela. Od velike pomoći je i zeleni čaj čije antioksidativno djelovanje ubrzava metabolizam i sprečava pojavu bora.
Kako bismo zadržali mladolikost, potrebno je hraniti se namirnicama bogatima antioksidansima kao što su vitamini A, C i E te selen, cink i karotenoidi. Na vašem tanjuru zdravlja bi se tako trebale naći namirnice poput špinata, mrkve, rajčica, lješnjaka i grožđa.
Zbog čestog konzumiranja prerađene hrane poput biljnog i suncokretovog ulja, jaja i mesa naše tijelo je preplavljeno Omega 6 masnim kiselinama čija razgradnja dovodi do upalnih procesa i tumora. Kako bi tijelo dovelo u ravnotežu, potreban je veći unos Omega 3 masnih kiselina. Njih ćemo pronaći u morskim plodovima, bademima i maslinovom ulju.
Osim potrebne ravnoteže organizma Omega 3 masne kiseline utječu na zdravlje i ljepotu kože. One tvore svojevrsnu staničnu membranu te propuštaju vodu i nutrijente, a zaustavljaju otrove. Također štite od negativnog sunčeva zračenja.
Tijelo za bolje funkcioniranje treba energiju, a ona se nalazi u namirnicama s određenom količinom vitamina B12 – kojim je bogata hrana životinjskog podrijetla. U svoj dnevni meni ubacite piletinu, mliječne proizvode i govedinu. Na taj način će vaš organizam biti bogat energijom te će kisik kroz krv brže dolaziti do stanica čineći ih zdravijima.
Za mladolikost organizma je naravno potrebno unositi što više vode kako bi se lakše otpuštali otrovi iz tijela. Od velike pomoći je i zeleni čaj čije antioksidativno djelovanje ubrzava metabolizam i sprečava pojavu bora.
In this article:antioksidansi, B12, hrana, karotenoidi, omega 3 masne kiseline, starenje, vitamini
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login